Sami Kapasen unelmien koti Kuopiossa.
Toteutetut kohteet

Sami Kapasen hirsitalo, Kuopio, Suomi, Kuopio

Kapasen unelmien talossa kelpaa asua

Kilometreittäin putkia ja kehittynyttä säätötekniikkaa tarvitaan, jotta unelmakämpässä on olosuhteista riippumatta lokoisat olot. Jääkiekkotähti Sami Kapasen perhekoti on paitsi mukava, myös helppokäyttöinen.

Project Facts:

  • Kuopio, Suomi
  • Pientalo
  • Completion: 2012

Uponor involvement

  • -

Entisten NHL-tähtien on lupa odottaa tasokkuutta ja modernien ratkaisujen soveltamista. Sami Kapasen hirsikoti Kallaveden rannalla täyttää näyttävyydessään odotukset. Parhaimmat ominaisuudet ovat kuitenkin piilossa, myös asukkaalta. Tarkoitus on, että talon kehittynyt talotekniikka toimii niin, ettei sitä edes huomaa.

Kapasen Honka-hirsitalo on yksi suurimmista Suomeen rakennetuista yksityisperheen omakotitaloista. Kolmikerroksisessa talossa on tilaa lähes 600 neliötä ja kellareineen jopa 1000 neliötä. Talossa varmasti näkyy Pohjois-Amerikan vaikutus, mutta neljä lasta ja jääkiekkoseuran Kalpa Hockey Oy:n pääomistajalla on varmasti käyttöä myös edustusneliöillekin.

Kuin pieni kerrostalo

Suuressa talossa tarvitaan mittojen mukainen LVI-tekniikka. Tärkeää suunnittelussa on ollut talotekniikan helppokäyttöisyys. Talon lämmitys ja jäähdytys on toteutettu maalämmöllä. Kaiken kaikkiaan talossa on seitsemän putkistojärjestelmää: ilmanvaihto-lämmitysjärjestelmä, kosteiden tilojen lattialämmitys, ilmastointijärjestelmä, lattialämmitys- ja lattiaviilennysjärjestelmä, käyttövesijärjestelmä, viemäri- ja jätevesijärjestelmä ja keskuspölynimurijärjestelmä. – Materiaalia taloon meni neljän normaalin omakotitalon verran, kertoo Itä-Suomen aluemyyntipäällikkö Sami Merasto.  

Putkistoja ja kanavia on talossa toista kilometriä, arvelee Juho Mustonen Savon LVI-Talo Oy:stä, joka myös vastasi rakennusvaiheen LVI-työnjohtajuudesta. Monet putket ja kanavat ovat normaalia omakotitalon putkiin verrattuna isompia. Mustosen mukaan kysymyksessä on oikeastaan pienkerrostalo.

Ilmanvaihdosta vastaa kaikkiaan neljä iv-konetta, joten muovisia ilmanvaihtokanavia riittää useamman tavanomaisen omakotitalon verran. Ilmanvaihtokanavat ovat pääosin esieristettyjä Uponorin muoviputkia. Talon lämmönjako hoidetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä. Toinen talon kahdesta lattialämmityspiiristä myös jäähdyttää tarvittaessa. Lattialämmitys- ja viilennysputkistoa johdetaan Uponorin DEM-säätöjärjestelmällä.

Kapasen talossa on viisi wc:tä, suuri sauna ja kylpyhuone. Talon käyttövesijärjestelmä on toteutettu Uponorin PEX- ja komposiittiputkilla

Projektin tiedot

Maa
Suomi

Verkkosivu

Valmistumisvuosi
2012

Projektityyppi
Uudisrakentaminen

Rakennustyyppi
Pientalo

Yhteistyössä mukana

Samanlaisia kohteita