Valossa kylpevä Talo Korea sai lämmityksen ohjaukseen Uponor Smatrix Pulsen
Toteutetut kohteet

Valossa kylpevä Talo Korea sai lämmityksen ohjaukseen Uponor Smatrix Pulsen , Kouvola

Valossa kylpevä Talo Korea sai lämmityksen ohjaukseen Uponor Smatrix Pulsen

Kouvolan asuntomessuilla kesällä 2019 esitelty Talo Korea on lapsiperheen valoisa ja toimiva, osittain lasikattoinen koti. Viihtyisä talo kätkee sisäänsä myös Uponorin talotekniikkaa. Kohteeseen asennettiin uuden ajan lattialämmityksen ja -viilennyksen säätöjärjestelmä Uponor Smatrix Pulse.

Projektin tiedot:

  • Kouvola, Suomi
  • Pientalo
  • Valmistumisvuosi: 2019

Uponorin ratkaisut

  • Uponorin vesikiertoinen lattialämmitys, Uponor Smatrix Pulse -säätöjärjestelmä

Lasikattoinen talo kätkee sisäänsä monia erityisiä ominaisuuksia

Talon rakennuttajan ja asukkaan Vesa-Matti Moilasen yritys Ramotec Oy kehitti uudenlaisen kattoelementin ja Talo Korea onkin yrityksen pilottikohde. Puurunkoisten kattoelementtien vesikatteen pinnan materiaali on osittain huopaa ja osittain lasia, joten yläkertaan tulvii valoa. Talon perustana toimii teräskehikko, talon runko, alapohja, välipohja ja katto ovat puurakenteisia.

Lämmönlähteenä kohteessa on kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Ilmalämpöpumppu huolehtii talon viilennyksestä.

Uponor Smatrix Pulse ohjaa lämmitystä

Talo Korean LVI-suunnittelusta vastasi Positio Oy, joka valitsi kohteeseen Uponorin lattialämmityksen. Talon lämmityksen ohjaukseen valittiin juuri asuntomessujen alla lanseerattu Uponor Smatrix Pulse. Lämpimän kesän jäljiltä asukkaiden kokemukset Uponor Smatrix Pulsen käytöstä ovat vielä suhteellisen vähäisiä, mutta alku näyttää lupaavalta.

- Lämmityksen ohjaus älypuhelimen avulla on oikein toimiva, eikä mitään ylimääräisiä ohjauspaneeleita tarvita. Käyttömukavuus on meille tärkeää ja se, että lämmityksen pystyy helposti mukauttamaan huonekohtaisesti. Ja vaikka itse ei olekaan paikalla, voi puhelimen avulla säätää lämpötiloja, Moilanen pohtii Uponor Smatrix Pulsen etuja.

Vesa-Matti Moilanen tunnustaa olevansa varsinainen Pelle Peloton, joten hän tarttuu innokkaasti uutuuksiin ja pyrkii kehittämään asioita aina eteenpäin. Talo Koreaan ei ole vielä hankittu ääniohjauksella toimivaa Amazon Alexaa tai Google Homea, joiden kautta Uponor Smatrix Pulsea voidaan myös ohjata, mutta ehkäpä jossain vaiheessa.

- Kaksi viikkoa muuton jälkeen talo alkoi tuntua kodilta. Tähtitaivastakin on ehditty ihailla ja muihin sääilmiöihin on tutustuttu sohvalla istuskellen. 

 

Lue lisää Uponor Smatrix Pulse –säätöjärjestelmästä

"Käyttömukavuus on meille tärkeää ja se, että lämmityksen pystyy helposti mukauttamaan huonekohtaisesti."

Projektin tiedot

Maa
Suomi

Verkkosivu

Valmistumisvuosi
2019

Projektityyppi
Uudisrakentaminen

Rakennustyyppi
Pientalo

Yhteistyössä mukana

Tilaaja: Ramotec Oy, Vesa-Matti Moilanen 
LVIA-suunnittelija: Positio Oy
LVI-urakoitsija: Temen Putki Oy
Pääurakoitsija: Ramotec Oy, Vesa-Matti Moilanen
 

Samanlaisia kohteita