Uponorin ilmanvaihtojärjestelmä on puhdas ja hygieeninen

Usein kysytyt kysymykset ilmanvaihdosta

Miten kanavat puhdistetaan?

Ilmanvaihtojärjestelmän kanavisto puhdistetaan nuohoamalla noin 10 vuoden välein. Sileät pinnat ovat helppoja puhdistaa.

Eikö muovi ole sähköinen materiaali?

Antistaattisuusaine on lisätty raaka-aineeseen, joten se ei voi kulua pois. Kanavissa antistaattisuusaine on mustassa sisäkerroksessa ja osissa läpi tuotteen. Asennusvaihetta varten putken ulkopinnoissa on noin kaksi vuotta kestävä antistaattisuus.

Ovatko muoviset ilmanvaihtokanavat hiljaisia?

Muoviputkissa on sileä sisäpinta ja pyöristetyt liitoskohdat, joten virtausääniä ei aiheudu. Lommot peltiputkessa saattavat lisätä metalliputkien ääniä - muovikanavissa tätä ongelmaa ei ole. Lisäksi Uponorin ilmanvaihtojärjestelmään on saatavilla kantikas ja ääntä tehokkaasti vaimentavia äänenvaimentimia.

Kuinka venttiilit säädetään?

Ilmanvaihdon suunnittelu- ja asennusohjeessa on jokaiselle Uponor-venttiilille esisäätökäyrät, joiden mukaan venttiilit säädetään. Ilmanvaihtojärjestelmän käyttöönoton yhteydessä venttiilien säädöt tarkistetaan virtaus- tai paine-eromittarilla.

Voiko selluvillaa käyttää ilmanvaihtokanavien eristämisessä?

Aiemmin selluvillat eivät välttämättä olleet palosuojattuja eikä niillä ollut paloluokitusta. Tämän vuoksi, koska muoviset ilmanvaihtokanavat eivät ole täysin palamatonta materiaalia, emme suositelleet selluvillan käyttöä vaan ohjeistimme käyttämään mineraalivillaa. Nykyään selluvillat ovat (ainakin pääsääntöisesti) palosuojattuja, jolloin niitä voi hyvin käyttää myös muovisten ilmanvaihtokanavien kanssa. Aina kannattaa varmistaa selluvillavalmistajalta onko heidän tuotteensa palosuojattu.

Soveltuuko eristetty ilmanvaihtojärjestelmä viilennykseen?

Esieristetty ilmanvaihtojärjestelmä soveltuu tuloilman viilennykseen. Solumuovieristys suojaa kanavistoa kondensoitumiselta ja estää rakenteiden kostumisen. Kylmissä tiloissa esieristetty kanavisto tarvitsee lisäksi 10 cm puhallusvillaa/ 5 cm villakourua lämpöeristeeksi.

Soveltuuko muovinen kanavisto liesituulettimen poistohormiksi?

Ei sovi. Asennuksessa on käytettävä ainoastaan kierresaumapeltikanavistoa ja -osia. Lisäksi kanavisto on paloeristettävä ullakolla ja ullakkorakenteissa EI 30 -paloluokituksen (palonkestoaika 30 min.) mukaisesti.

Käykö muovinen ilmanvaihtokanava saunaan?

Muovinen kanavisto sopii käytettäväksi saunan tulo- ja poistokanavistona. Venttiilit pitää kiinnittää kattorakenteisiin kiinnityskehyksen avulla, jotta ne eivät putoa lämmön vaikutuksesta ja aiheuta palovaaraa.

Onko Uponorin tuotteilla takuuta?

Kuluttaja-asiakkaille Uponor vastaa tuotteidensa laadusta ja kestävyydestä tuotteiden oletetun käyttöiän ajan kuluttajansuojalain mukaisesti. Elinkeinonharjoittajille Uponorin vastuu määräytyy tapauskohtaisesti kuhunkin liikesuhteeseen soveltuvien sopimusehtojen tai yleisen vahingonkorvausoikeuden perusteella. Uponorin tuotteistaan kantama vastuu ei ole rajattu erikseen määriteltyyn takuuaikaan.

Lue lisää Uponorin tuoteturvasta.