Kestävät putkistot maa- ja biokaasun kuljetukseen

Kaasuputkistot

Kestävät putkistot maa- ja biokaasun kuljetukseen

Uponorin polyeteenistä valmistettuja putkia käytetään maahan ja veteen asennettavina maakaasun siirto- ja paikallisjakeluputkistoina sekä biokaasun keräysjärjestelmissä kaatopaikoilla. Valikoimaan kuuluu PE-kaasuputki sekä Profuse RC, jossa PE100 RC -kaasuputkien ulkopinnalla on PP-muovinen suojakerros, joka suojaa putkia kolhuilta ja naarmuilta. Suojakuoren alla oleva putki on suojassa hapelta joten kuorimisen jälkeen putkea ei normaalisti tarvitse höylätä. PE-kaasuputkea on saatavana joko mustana keltaisin raidoin tai Profuse RC -putkena keltaisena harmain raidoin. Kaasuputkia valmistetaan kokoluokissa 32–400 mm, ja niiden paineluokka on PN 8.

Uponorin kaasuputkistoratkaisut

Profuse RC (PE100 RC)

Profuse-paineputkijärjestelmää käytetään vesijohtoveden, jäteveden, kaasun ja erilaisten prosessiaineiden kuljettamiseen. Kaasulle käytetään keltaista Profuse-putkea.

Profuse valmistetaan mustasta PE100 RC -polyeteenistä, joka valmistuksen aikana peitetään polypropeenisuojakuorella (PP). Suojakuoren väri vaihtelee putken käyttökohteen mukaan. Kaikissa putkissa on tunnistamista helpottavat harmaat merkkiraidat. Profuse-putket liitetään ensisijaisesti sähköhitsaamalla tai puskuhitsaamalla, mutta myös mekaanisia liittimiä voidaan käyttää. Käytettäessä sähköhitsausta tai mekaanisia liittimiä, tulee suojakuori aina poistaa. Profuse-putkien yhteenhitsatut liitokset ovat vetolujia.

  • Suuri murtolujuus, kestää hyvin mekaanista rasitusta
  • Kestää paineiskuja ja paineaaltoliikkeitä sekä suurtakin maaperän vajoamista
  • Taipuisan materiaalin ansiosta asentamisessa tarvitaan vähän kulmayhteitä
  • PP-kuori suojaa PE100 RC -putkea vaurioilta ja naarmuilta kuljetuksen, varastoinnin ja asennuksen aikana
  • PE100 RC -putki kestää erityisesti pistekuormia murtumatta
  • Soveltuu erinomaisesti kaivamattomilla menetelmillä tehtäviin asennuksiin
Paineputkijärjestelmä PE 100

Uponor-paineputkijärjestelmä PE:n kokoalue ulottuu pienimmistä talojohdoista aina 1 600 mm läpimittaisiin runkoputkiin. Putket toimitetaan salkoina, kieppeinä tai keloilla. PE 100 -putkien raaka-aineena on korkeatiheyksinen polyeteeni (PEH). PE-kaasuputkea on saatavana mustana keltaisin raidoin.

  • Turvallinen materiaali: ei haitta- tai makuaineita
  • Putkia saatavilla koosta 32 mm kokoon 400 mm, paineluokka on PN 8. Suuremmat putkikoot valmistetaan tilausta vastaan.
  • ø 160mm saatavana myös kelalla