Toteutetut kohteet

Uusi kerrostalo rakentui Uponorin talotekniikkaelementeillä , Kirkkonummi

Uusi kerrostalo rakentui Uponorin talotekniikkaelementeillä

Kirkkonummen Sokeritehtaantie 15:ssa valmistui kesällä 2015 kaksi vuokrakerrostaloa. Uudiskohteiden talotekniikka hoituu Uponorin talotekniikkahormin avulla. Lisäksi kohteeseen asennettiin Uponorin Comfort -lattialämmitys säätöjärjestelmineen.

Projektin tiedot:

  • Kirkkonummi, Suomi
  • Kerrostalo
  • Valmistumisvuosi: 2015

Uponorin ratkaisut

  • 45 asuntoa

Toimitusjohtaja Juha Marjamo Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:stä kertoo, että talotekniikkaelementeillä kylpyhuoneen ja eteistilan välinen seinämä saatiin onnistuneesti tehokkaaseen käyttöön. Olennaista on myös tulevien huoltotoimenpiteiden sujuvuus, sillä tarkastukset ja huollot onnistuvat helposti elementtien avattavan rakenteen ansiosta.

- Kohde valmistui aikataulussaan, eikä huoltotarpeita vielä ole ollut. Ratkaisu on toimiva, toteaa toimitusjohtaja Juha Marjamo Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:stä tyytyväisenä.

Hyötyjä koko rakennuksen elinkaaren ajalle

Talotekniikkaelementit rakennetaan valmiiksi valvotuissa tehdasolosuhteisissa ja ne tuodaan logistisesti oikea-aikaisesti työmaalle. Työvaiheita rakennustyömaalla jää pois, jolloin rakentaminen nopeutuu. Elementtien käyttö tuo etuja sekä rakentamiseen mutta myös käyttöön ja huoltotoimenpiteisiin. Sokeritehtaantiellä vesi- ja lämpöjohdot ovat helposti tarkastettavissa sekä täysin vaihdettavissa avattavan kotelointinsa ansiosta. Lattialämmityksen ohjausyksikkö, sulut ja venttiilit ovat omassa koteloinnissaan eteisen puolella. Uponor toimitti Sokeritehtaantielle myös Comfort-lämpölattian säätöjärjestelmineen.

- Elementtien taustapuolelle integroitu lattialämmityksen jakotukkikaappi oli mahdollista kytkeä suoraan toisella puolella olevaan runkolinjaan. Näin vältettiin tyypillisesti työläät vaakavetojen aiheuttamat putkikoteloinnit ja muut paikalla rakentamisen haittavaikutukset työmaa-aikatauluihin ja kustannuksiin, kertaa Uponorin hankekehityspäällikkö Toni Wahlfors.

Kohteen pääurakoitsijana toimi V O Mattila Oy, talotekniikkaelementtien asennuksen suoritti Uponor. Kohde valmistui Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:lle ja putkiurakoitsijana oli Skanska Lahti.

- Talotekniikkaelementit tulivat tuoteosatoimituksena Uponorilta. Asennukset tehtiin nopeassa aikataulussa ja kaikki sujui hyvin. Huollon kannalta Uponor tekniikkahormi on erinomainen valinta. Ei ole reklamaatioita kuulunut sillä minähän ne ensimmäisten joukossa kuulisin, kuvailee pääurakoitsija V O Mattila Oy:n Väinö Kananoja.

Runkolinjan pystytyksestä ei muodostu työmaaprosesseja ja aikatauluja tahdistavaa tekijää valmiselementeillä toteutettuna.

- Elementtiurakka sisälsi kaikki tarvittavat putket, liitokset, eristeet ja palokatkot koko linjan matkalta, elementeissä ja kerrosväleissä. Elementtien valmiista liitännöistä oli putkiurakoitsijan helppo jatkaa edelleen kalustekytkennöille, toteaa Uponorin Toni Wahlfors.

Projektin tiedot

Maa
Suomi

Verkkosivu

Valmistumisvuosi
2015

Projektityyppi
Uudisrakentaminen

Rakennustyyppi
Kerrostalo

Yhteistyössä mukana

Suunnittelijat: Helsingin Kartech Oy
Rakennuksen omistaja: Kirkkonummen Vuokra-Asunnot Oy
Asentaja: Skanska Talonrakennus Oy
Rakennusliike: Rakennustoimisto V.O. Mattila Oy
 

Samanlaisia kohteita