Uponor-lämmönvaihdin on ympäristö- ja kustannustehokas vaihtoehto uusiutuvan energian tuotantoon.

Lämmönvaihdin

Energiaa kylmistä vesistä

Uponor-lämmönvaihdin on ympäristö- ja kustannustehokas vaihtoehto uusiutuvan energian tuotantoon. Hyviä käyttökohteita ovat esimerkiksi pelletin tai hakkeen käyttöä suunnittelevat laitokset sekä kylpylät ja hotellit, jotka usein sijaitsevat vesistöjen ääressä.

Kennolevyrunkoon rakennettava lämmönvaihdin pystyy hyödyntämään auringon tuottamaa energiaa jopa +1-asteisesta vedestä. Koska lämmönvaihtimen materiaalina on muovi, ei riskiä jäätymiseen ole kylmien talvikuukausienkaan aikana. Kennolevyrunko takaa vaihtimelle mekaanisen ja kemiallisen kestävyyden, pitkän käyttöiän ilman korroosioriskiä ja helpon huollettavuuden. Rungon kaksikerrosvaippa toimii luontaisena eristeenä.

Joustava asennus ja optimointi

Lämmönvaihtimet ovat modulaarisia yksiköitä, joten samaan järjestelmään voidaan asentaa useampi vaihdinyksikkö halutun lämpötehon mukaan. Yhden yksikön tuottama lämpöteho on lämmönlähteen lämpötilasta riippuen 0,1–1 MW. Lämmönvaihdin voidaan asentaa maan päälle tai peittää maahan. Vaihdinyksikön pituus on normaalisti noin 10 m, leveys 2,6 m ja korkeus 2,5 m. Vaihtimen yhteyteen asennetaan pumppukaivo sekä virtauksien hallintaan oma laitekaivo. Lämmönsiirtoprofiilit voidaan optimoida DN/OD 40–75 mm.

Helppohoitoinen ja räätälöitävä ratkaisu

Lämmönvaihtimen yksityiskohdat rakennetaan asiakkaan toivomusten mukaisesti. Lämpöpumppukeskus voidaan sijoittaa joko rakennuksen laitetilaan tai erilliseen lämpökonttiin. Yhdysputkistot toimitetaan eristettyinä, maa- tai ilma-asennuksiin soveltuvilla kuoriputkivaihtoehdoilla. Helppohoitoisen lämmönvaihtimen huolloksi riittää siirrinpintojen puhdistuspesu. Lämpökeskukselle tehdään kerran vuodessa ennakkohuolto, joka sisältää tarkistukset ja testaukset.

Uponor-lämmönvaihtimen materiaalit