Weholite on ainutlaatuinen kerrosrakenteinen putki, jolla voidaan rakentaa kokonainen järjestelmä nesteiden tai kaasujen kuljetukseen.

Weholite-hulevesi­järjestelmä

Weholite muuntuu moneksi

Weholite on ainutlaatuinen kerrosrakenteinen putki, jolla voidaan rakentaa kokonainen järjestelmä nesteiden tai kaasujen kuljetukseen. Sisä- ja ulkopinnaltaan sileää, polyeteenistä (PE) valmistettua Weholite-putkea voidaan käyttää kaikkeen viettoviemäröintiin. Valittavissa ovat rengasjäykkyydet SN 2, SN 4 ja SN 8. Putkikokoja on saatavilla jopa 3,5 metrin halkaisijaan asti.

Weholite soveltuu perusrakentamisen lisäksi haastaviin viemäröintihankkeisiin ja kaikenlaisiin erikoisratkaisuihin.

Weholite-putkien liitostapa valitaan tapauskohtaisesti. Menetelmiä ovat kierreliitos, kumitiivisteellinen muhviliitos, FlexSeal-asennuspanta, hitsausliitos tai laippaliitos.

Kierreliitos

Kierreliitos

Weholite-putken ainutlaatuista kierreliitosta käytetään, kun tarvitaan tietyn vetolujuuden liitosta pituussuunnassa, esimerkiksi sujutustöissä. Liitos on normaalisti hiekkatiivis. Kutistepannalla tai ekstruusiosaumalla varustettuna kierreliitos on vesitiivis. Kierreliitos on putkissa, joiden koko on 300–2 000 mm.
Weholite-putken ainutlaatuista kierreliitosta käytetään, kun tarvitaan tietyn vetolujuuden liitosta pituussuunnassa, esimerkiksi sujutustöissä.
Muhviliitos

Muhviliitos

Weholite-putket, joiden koko on 300–1 000 mm, voidaan liittää kumitiivisteellä varustetulla muhvilla. Kumitiivisteellinen muhviliitos täyttää Nordic Poly Mark -vaatimukset.
Weholite-putket, joiden koko on 300–1 000 mm, voidaan liittää kumitiivisteellä varustetulla muhvilla.
Pantaliitos

Pantaliitos

FlexSeal on ruostumattomasta metallista valmistettu kumitiivisteinen asennuspanta, jonka asennus on nopeaa ja liitos tiivis.
FlexSeal on ruostumattomasta metallista valmistettu kumitiivisteinen asennuspanta, jonka asennus on nopeaa ja liitos tiivis.
Hitsausliitos

Hitsausliitos

Weholite-putkille suositellaan hitsausliitosta, joka on yhtä tiivis ja vahva kuin putki.  Liitokseen voidaan käyttää käsikäyttöistä ekstruuderia tai hitsausautomaattia. Laitteistoja on joko putken ulko- tai sisäpuoliseen hitsaukseen tai molempiin soveltuvia.
Weholite-putkille suositellaan hitsausliitosta, joka on yhtä tiivis ja vahva kuin putki.
Laippaliitos

Laippaliitos

Laippaliitosta voidaan käyttää seuraaviin liitostyyppeihin:

  • Liitoksiin, jotka pitää voida purkaa
  • Liitoksiin, jotka tehdään veden alla
  • Muihin putkityyppeihin tehtäviin liitoksiin

Weholite-hulevesijärjestelmän materiaalit

Weholite-hulevesisäiliöt ehkäisevät tulvia 

Rankkasateiden aiheuttamilta tulvilta ja ylikuormitetuilta putkistoilta voidaan välttyä Weholite-viivytyssäiliöllä. Katso Uponorin ratkaisu suurten hulevesimäärien hallintaan.

Uponor Smart Trap -hulevesikaivo

Patentoitu ratkaisu epäpuhtauksien ja kiintoaineiden poistoon hulevesistä

Uponor Smart Trap -hulevesikaivo on tehokas, patentoitu ja järkevä ratkaisu kiintoaineen ja epäpuhtauksien poistamiseen hulevesiverkostosta. Kaivossa oleva toimintavarma virtauksenohjauslevy rauhoittaa huleveden virtaamaa ja pidättää siten tehokkaasti kiintoaineet isoon lietepesään. Smart Trap -virtauksenohjauslevy voidaan asentaa myös vanhoihin kaivoihin.

Lue lisää Smart Trapista
Uponor Smart Trap -hulevesikaivo poistaa tehokkaasti kiintoaineet ja epäpuhtaudet hulevesistä.