IQ-imeytysputken asentaminen

Tehokkuutta hulevesien imeyttämiseen

IQ-imeytysputket
Imeytysjärjestelmät ovat tehokas ratkaisu hulevesien syntypaikalla tapahtuvaan imeytykseen.

Ratkaisut hulevesien imeyttämiseen isoilla ja pienillä tonteilla

Kasetit ja tunnelit

Imeyttäminen on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa käsitellä hulevedet

Imeytysjärjestelmät ovat tehokas ratkaisu hulevesien muodostumispaikalla tapahtuvaan imeyttämiseen. Imeyttämisessä hulevesi läpäisee maaperän, josta se kulkeutuu pohjavesiin ja vesistöihin. Imeytymisen aikana maa-aines pidättää hulevesissä olevia haitta-aineita, joka parantaa niiden laatua.

Uponor IQ-imeytysputket ovat putkia, jotka on varusteltu imeytysrei’illä. Avoimen rakenteensa ansiosta putkella on suuri hyötytilavuus ja huoltaminen onnistuu helposti tarkastusputken kautta. Asentaminen on helppoa ja nopeaa työkoneiden avulla. Imeytysputket voidaan asentaa myös rinnan tai kytkeä hulevesilinjaan.

Hulevesikasetit ovat asennusvalmiita moduuleja, jotka ovat huollettavissa alimpaan kerrokseen asennettavien tarkastuskasettien avulla. Hulevesikasetit voidaan asentaa 10 kerrokseen ja jopa 5 metrin syvyyteen. Rakenteen ansiosta asentaminen onnistuu joustavasti käytettävissä olevan tilan mukaan. Kaseteissa on useita liittymävaihtoehtoja sadevesiputkille.

Myös hulevesitunnelit soveltuvat hulevesien imeyttämiseen maaperään.  Järjestelmä muodostuu tunnelimoduuleista sekä päätylevyistä. Ne voidaan asentaa peräkkäin jonoon yhteen tai useampaan linjaan tarvittavan kapasiteetin mukaisesti. Hulevesitunnelit on mahdollista asentaa viheralueelle tai henkilöajoneuvoliikenteen alueelle, minkä ansiosta sijoituspaikan löytäminen on helppoa.

Imeytysratkaisut soveltuvat niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin kuten asuinkortteleiden, liikekeskuksien tai koulujen, pysäköinti-, piha- ja liikennealueille sekä omakotitalojen hulevesiratkaisuksi.

Hulevesien imeytysratkaisut

Imeytysputki

Hulevesien imeytysputki

Aika ajatella pyöreästi

Nerokkaat ideat ovat usein hämmästyttävän yksinkertaisia. Tavanomaiset imeytysratkaisut, kuten kivipesät ovat toimineet tähän saakka, mutta niillä on omia rajoituksiaan.
Innovaatiomme on hyvin yksinkertainen: Uponor IQ -imeytysjärjestelmä – putket, joissa on reikiä. Kapasiteetti sitä vastoin on kaikkea muuta kuin vähäinen. Avoimen rakenteensa ansiosta putkella on suuri hyötytilavuus ja huoltaminen onnistuu helposti tarkastusputken kautta. Putket voidaan lisäksi asentaa rinnan, mikä parantaa niiden soveltuvuutta ominaisuuksiltaan erilaisille alueille. Kaikki on optimoitu parempaa turvallisuutta, pitkäikäisyyttä ja käytettävyyttä ajatellen.
Usein kysytyt kysymykset Uponor IQ -imeytysputkista
IQ-imeytysputkilla tehoa hulevesien imeytykseen
Hulevesikasetti

Hulevesien imeytyskasetti

Hulevesikasetit ovat suorakaiteen muotoisia moduuleita, jotka soveltuvat käytettäväksi julkisessa rakentamisessa imeytykseen tai viivyttämiseen. Ne ovat varustettavissa erillisillä tarkistuskaseteilla, joissa on halkaisijaltaan 160 mm tarkistuskanava tarkistusta ja huoltoa varten. Kaseteissa on useita liittymävaihtoehtoja sadevesiputkelle.
Uponor-hulevesikasetti julkiseen rakentamiseen ja isoihin kohteisiin.
Hulevesitunneli

Hulevesitunnelit sadevesien imeyttämiseen

Hulevesitunnelit ovat sopiva ratkaisu hulevesien paikalliselle imeytykselle. Rakenteeltaan ne ovat pieniä ja kevyitä. Tarkistus ja huoltaminen on mahdollista tehdä erikseen asennettavalla tarkastusputkella.
Uponor-hulevesitunneli omakotitalon hulevesien varastointiin ja imeytykseen.