Uponorin biologis-kemialliset panospuhdistamot ovat laadukkaita, tehokkaita ja helppohoitoisia ratkaisuja kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolelle rakennettaviin omakotitaloihin.

Panos­puhdistamot

Panospuhdistamoilla taattua toimintavarmuutta vuosikymmeniksi

Uponorin biologis-kemialliset panospuhdistamot ovat laadukkaita, tehokkaita ja nykyaikaisia jätevesiratkaisuja. Puhdistamomallisto ulottuu yhden omakotitalon puhdistamosta kyläkohtaisiin järjestelmiin. Panospuhdistamot koostuvat saostus- ja prosessisäiliöstä, jossa puhdistusprosessi tapahtuu. Puhdistamon toimintaa ohjataan automaattisesti logiikan avulla. Puhdistunut vesi voidaan johtaa ojaan, maahan imeytykseen tai maasuodatukseen.

Tehtaalla asennus- ja käyttövalmiiksi rakennettu Uponor-panospuhdistamo on nopea asentaa ja vaivaton sijoittaa myös pienelle tontille. Se ei myöskään vaadi maaperältä erityisiä ominaisuuksia ja soveltuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Uponorin panospuhdistamot täyttävät eurooppalaisen EN 12566-3-tuotestandardin vaatimukset ja ovat CE-merkittyjä.

Clean I

Yhden perheen kaikkien jätevesien käsittelyyn suunniteltu biologis-kemiallinen panospuhdistamo, jossa on langaton hälytinjärjestelmä. Näyttöpaneelissa olevat selkeät merkkivalot ilmoittavat milloin on aihetta toimenpiteisiin, kuten saostuskemikaalin lisäämiseen tai loka-auton tilaamiseen. Soveltuu vakituiseen asumiseen tai ympärivuotisessa käytössä oleviin vapaa-ajan asuntoihin, lähes kaikille tonteille sekä uudis- ja saneerauskohteisiin. Maks. virtaama 1,05 m³/vrk.

Pienikokoinen Uponor Clean I -panospuhdistamo vie vain vähän tilaa ja sen asennussyvyys on matala. Puhdistamon voi sijoittaa myös kallioiseen maastoon ja saneerauskohteessa esimerkiksi vanhojen betonirengaskaivojen tilalle. Uudiskohteessa puhdistamo on edullisinta asennuttaa samaan aikaan, kun talon perustuksia tehdään.

 • Langaton hälytin selkeällä näyttöpaneelilla
 • Huomaamaton pihamaalla
 • Lokatyhjennys vain kerran vuodessa
 • Loma-automatiikka

    
Clean I -panospuhdistamon rekisteröinti

WehoPuts 5-10

WehoPuts 5 ja 10 -pienpuhdistamot sopivat ympärivuotisessa käytössä oleville omakotitaloille ja loma-asunnoille. Vain vähän tilaa tarvitseva WehoPuts-puhdistamo soveltuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin maaperän laadusta riippumatta.

WP 5 on mitoitettu yhden perheen kaikille asuinjätevesille, maksimivirtaama 0,75 m³/vrk. WP 10 voi olla myös kahden omakotitalon yhteinen, maksimivirtaama 1,5 m³/vrk.

WehoPuts 5 ja 10 on varustettu omalla, ekologisella lietteenkeruujärjestelmällä. Se mahdollistaa ravinteita kierrättävän ja ympäristöä säästävän elämäntavan. Ylijäämäliete siirtyy puhdistamon lietepussiin, jonka voit kompostoida kotipihallasi muun biojätteen mukana. Voit valita perinteiseen tapaan myös lietteentyhjennyksen loka-autolla ja vaihtaa menetelmää aina tilanteesi mukaan.

 • Vankkarakenteinen, mutta kevyt
 • Pieni sähkönkulutus
 • Ekologinen lietteenkeruujärjestelmä
 • Asennus- ja käyttövalmis

WehoPuts-panospuhdistamon rekisteröinti

WehoPuts yhteiset puhdistamot

WehoPuts-puhdistamovalikoima ulottuu yhden kiinteistön mallista kyläkohtaisiin järjestelmiin. Kotitalouksien lisäksi pienpuhdistamoon voi liittää mm. liikerakennuksia, kyläkouluja sekä loma-asuntoja. WehoPuts-tuotenimen yhteydessä käytettävä numero kertoo puhdistamon mitoituksen, mikä perustuu asukasvastinelukuun (AVL 150 l/hlö/vrk). (WehoPuts 20 – 1200)

Tehtaalla asennus- ja käyttövalmiiksi rakennettu WehoPuts-puhdistamo on nopea asentaa ja vaivaton sijoittaa myös pienelle tontille. Puhdistamo ei myöskään vaadi maaperältä erityisiä ominaisuuksia ja soveltuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin.

 • Yhteisellä puhdistamolla käyttömukavuutta ja säästöä
 • Asennus- ja käyttövalmis kokonaisuus, ei vaadi ulkopuolisia rakenteita
 • GSM-etävalvonnan avulla voidaan valvoa ja ohjata puhdistamon toimintaa
 • Suuri varotilavuus tasaa kuormitusvaihteluita
WehoPuts-panospuhdistamon rekisteröinti

Jätevesijärjestelmän hankinta

Uponorin jätevesijärjestelmiä myyvät LVI-alan liikkeet sekä seuraavat jälleenmyyntiketjut:

Tarvitseeko jäteveden puhdistamosi huoltoa? Etsi lähin huoltoliike kattavasta verkostosta. 
Hae puhdistamoiden huoltoliikkeitä
Haja-asustusalueen jätevesiasetus pähkinän kuoressa

Haja-asustusalueen jätevesiasetus pähkinän kuoressa

Ympäristönsuojelulain muutos ja uudistettu hajajätevesiasetus astuivat voimaan 3.4.2017.

Jätevesien käsittelyn tehostaminen koskee ennen vuotta 2004 rakennettuja kiinteistöjä ja uudisrakennuksia.

Lue selkokielinen yhteenveto asetuksen sisällöstä

Panospuhdistamoiden aineistoja

F389E3A5CFFF463EBAFB2B8203A1D71E

Jäteveden valintaopas

Yleisesite helpottamaan omakotitalon ja mökin jätevesijärjestelmän valintaa.

PDF 4.13MB
6AEF9F352CFF4F86AEA1E86B38308E13

Jäteveden puhdistamot kiinteistöjen yhteiskäyttöön, WehoPuts 20-1200

Esite isoista jäteveden puhdistamoista

PDF 1.85MB
F19BAEE601F54F6C902C0012A4EC8CDA

Clean I - panospuhdistamo 1048256

CE -merkinnän vaatima suoritustasoilmoitus

PDF 81.61kB
6A66ADF4750D4F2F9178B34A0F316FC7

WehoPuts 5-50 -pienpuhdistamot

CE-merkinnän vaatima suoritustasoilmoitus

PDF 168.54kB
Jäteveden suunnittelijakansio

Jäteveden puhdistus, kansio suunnittelijoille, päivitys 2018

Kansio sisältää Uponorin jätevesijärjestelmien suunnittelu- ja asennusohjeet, esitteet, DWG- ja PDF-muotoiset tyyppikuvat sekä hyväksynnät

ZIP 113.05MB
97654573431F4CF8AD5DF210B78724D3

09 Jäteveden puhdistamot ja säiliöt

Hinnasto 2021

PDF 955.49kB