Uponorin mökkituotteilla jätevedet puhdistuvat helposti ja edullisesti.

Saunakaivot ja mökkikaivot

Helppo ja edullinen valinta kesämökeille

Matalavarusteiselle mökille riittää usein hyvinkin kevyt jätevesiratkaisu. Uponorin mökkituotteilla jätevedet puhdistuvat helposti ja edullisesti. Pesuvesien puhdistamiseen tarvitaan Uponor-saunakaivo ja keittiön talousjätevesille lisäksi Uponor-mökkikaivo.

Valmiit tuotepaketit ovat hankittavissa lähimmästä rautakaupasta tai LVI-liikkeestä, josta ne on helppo kuljettaa auton takakontissa tai peräkärryssä.

  • Helppo ja edullinen jätevesiratkaisu kesämökille
  • Kätevä asentaa ja huoltaa itse
  • Säiliöt kestävät runsastakin hetkellistä käyttöä

Saunan jätevesien käsittely on helppoa Uponor-saunakaivolla

Vähäisille vesimäärille soveltuva Uponor-saunakaivo painaa vain 16 kg ja on helppo kuljettaa mökille auton peräkontissa tai -kärryssä. Saunakaivo toimitetaan asennusvalmiina pakettina puoliskot sisäkkäin, selkeiden asennusohjeiden kanssa. Mukana tuotteessa on kansi ø 315 mm, nousuputki asennussyvyydelle 240 mm ja ilmastusputki. Tuloviemärin koko on 75 mm.

Uponor-saunakaivon pohja on reijitetty kauttaaltaan, jotta imeytyskyky olisi mahdollisimman hyvä. Saunakaivon ympärillä tulee olla helposti imevää maaperää, kuten hiekka- tai soramaata. Helppohoitoinen saunakaivo tarkistetaan kerran vuodessa ja sieltä poistetaan roskat. Jos samaan viemäriin yhdistetään mökin pesuvedet, on saunakaivon eteen asennettava mökkikaivo rasvaisia vesiä varten.

Saunakaivon ladattavat aineistot
Vähäisille vesimäärille soveltuva Uponor-saunakaivo painaa vain 16 kg ja on helppo kuljettaa mökille auton peräkontissa tai -kärryssä

Mökin jätevedet puhdistuvat helposti Uponor-mökkikaivolla

Vähäisille vesimäärille soveltuva Uponor-saunakaivo painaa vain 16 kg ja on helppo kuljettaa mökille auton peräkontissa tai -kärryssä

Rasvaisia tiskivesiä varten Uponor-saunakaivon eteen on hyvä lisätä Uponor-mökkikaivo. Mökkikaivo varastoi jäteveden sisältämän rasvan ja kiintoaineen, ja selkeytynyt vesi johdetaan saunakaivoon imeytettäväksi. Ilman mökkikaivoa keittiövesien sisältämä rasva tukkii saunakaivon imeytysreiät.

Uponor-mökkikaivo toimitetaan saunakaivon tavoin asennusvalmiina pakettina, jossa säiliön puoliskot on laitettu sisäkkäin. Mukana kansi ø 315 mm, nousuputki asennussyvyydelle 240 mm sekä tulo- ja lähtöyhteet 75 mm. Kevyt mökkikaivo on helppo kuljettaa ja asentaa. Kaivo tyhjennetään tarvittaessa tai vähintään joka toinen vuosi.

Mökkikaivon ladattavat aineistot

Jätevesijärjestelmän hankinta

Yksityisasiakkaat voivat hankkia Uponorin jätevesijärjestelmiä seuraavilta jälleenmyyjiltä:

Kaikissa talotekniikkaan liittyvissä asioissa yksityisasiakkaita palvelee Uponorin Palveluneuvonta

Haja-asustusalueen jätevesiasetus pähkinän kuoressa

Haja-asustusalueen jätevesiasetus pähkinän kuoressa

Ympäristönsuojelulain muutos ja uudistettu hajajätevesiasetus astuivat voimaan 3.4.2017.

Jätevesien käsittelyn tehostaminen koskee ennen vuotta 2004 rakennettuja kiinteistöjä ja uudisrakennuksia.

Lue selkokielinen yhteenveto asetuksen sisällöstä