Uponorin laadukkaat kaapelinsuojajärjestelmät lisäävät sähkö­- ja tietoliikennejärjestelmien toimintavarmuutta.

Kaapelin­suojaus

Kaapelinsuojaratkaisut nykyaikaiseen rakentamiseen

Moderni tietoyhteiskunta edellyttää nopeita yhteyksiä ja kattavaa laajakaistaverkkoa. Uponorin laadukkaat kaapelinsuojajärjestelmät lisäävät sähkö­- ja tietoliikennejärjestelmien toimintavarmuutta. Järjestelmämme sopivat mm. valokuitukaapeleiden asennuksiin sekä maahan asennettavien sähkö-­ ja telekaapelien mekaaniseksi suojaksi liikennettä ja routaa vastaan. 

Kaapelinsuojaputket jaetaan rengasjäykkyyden ja iskulujuuden perusteella lujuusluokkiin A ja B. Suojalevyissä käytetään luokkaa C. A-luokan putkien rengasjäykkyys on 16 kN/m² (SN 16) ja B-luokan 8 kN/m² (SN 8). Tunnistevärin ansiosta putken tyyppi on tunnistettavissa myöhempien kaivuutöiden yhteydessä. Telekaapeleiden suojaputket ovat punaisia, sähkökaapeleiden keltaisia.

A-luokan (raskas käyttö) putkia käytetään

  • Maanvaraisputkituksissa ja hiekkavaippaisissa kanavissa raskaan liikenteen alueilla sekä katujen ja teiden alituksissa

B-luokan (keskiraskas käyttö) putkia käytetään

Opto-muhvein varustetut PVC-putket toimitetaan tiivisteellisinä. Muuten muhvilliset PVC-putket voidaan asentaa joko tiivisteellä tai ilman.

Tripla
Tripla-putki on kolmikerroksinen polyeteeniputki, jonka sisäpinta on sileä. Tripla-putken asentaminen ja käsittely on helppoa sen keveyden ansiosta. Putken pituusjäykkyys on kuitenkin riittävä, jotta pitkän kaapelikanavan saa vaivattomasti suoraksi pysty- ja vaakasuunnassa. Pienten esteiden kiertäminen sujuu putkea taivuttamalla ilman että muhviliitosten tiiveys kärsii. Erinomaisen tiiveyden ansiosta Tripla-putkeen voidaan myös puhaltaa kaapeleiden vetonaru. Tuotejärjestelmään kuuluu putken lisäksi erilaisia yhteitä kuten taivutuskaaria, haara-kappaleita ja jatkossuojakaivo.
Tripla-putki on kolmikerroksinen polyeteeniputki, jonka sisäpinta on sileä.
PVC

PVC-kaapelinsuojaputkissa on sileä yksikerrosrakenne. Punaiset telekaapeleiden suojaputket valmistetaan kokoluokissa 50 ja 100 mm. Putkissa on tiivisteellinen Opto-muhvi. Keltaisia sähkökaapeleiden suojaputkia valmistetaan ø 50, 110 ja 140 mm. Suuremmat koot (110 ja 140) eivät sisällä tiivisteuraa. Niissä voidaan tarvittaessa käyttää O-rengastiivistettä.

PVC-kaapelinsuojaputkissa on sileä yksikerrosrakenne.
Tupla

Tupla-kaapelinsuojaputket valmistetaan polyeteenistä (PE) ja ne ovat tuplarakenteisia. Putket ovat sisältä sileitä ja ulkopinnaltaan aallotettuja. Tupla-putkia toimitetaan keltaisena ja punaisena kokoluokissa 110 ja 160 mm. Muhvilliset putket toimitetaan tiivisteellisinä. Uponorin vetonarullisia PE-suojaputkia on saatavana ø 50/42 punaisena ja keltaisena. Sileä sisäpinta helpottaa kaapeleiden vetämistä jopa suunnanmuutoskohdissa.  Putkikiepin pituus on 50 m.

Tupla-kaapelinsuojaputket valmistetaan polyeteenistä (PE) ja ne ovat tuplarakenteisia.
Opto
Kiepiltä vedettävät yhtenäiset Opto-putket on tarkoitettu puhallustekniikalla asennettaviin kohteisiin. Polyeteenistä (PE) valmistettuja Opto-putkia käytetään mm. valokuitukaapeleiden asennuksiin. Opto-putkien rengasjäykkyys vastaa lujuusluokkaa A. Putkien sisäpinta käsitellään kaapeleiden vetokitkan alentamiseksi. Kitkaa voidaan pienentää kymmeniä prosentteja joko erillisellä silikonikerroksella tai rihlaamalla sisäpinta. Opto-putkia voidaan toimittaa asiakkaan väri- ja tunnistetietojen mukaisesti. Liitokset paineenkestävinä joko sähköhitsaamalla tai mekaanisilla liittimillä. Väri: musta. Koko 40 mm.
Uponor Opto-kaapelinsuojausjärjestelmä

Kaapelinsuojauksen aineistoja

6E780D02FA2E4982B3C06ACDCEB99FF1

Vahvistettu kaapelinsuojanauha

Tekninen tuotekortti ammattilaisille kaapelinsuojanauhasta

PDF 1.08MB
2678D915373B441696C12706FEC52F9F

Kytkentäkeskus puutarhaan, Uponor Garden Hub

Esite Garden Hub -kytkentäkeskuksesta

PDF 656.10kB
13CE9DCE9412407BAE45EB78DE453214

Tripla-kaapelinsuojajärjestelmä tietoliikenne- ja sähkökaapeleille

Kaapelinsuojauksen suunnittelu- ja asennusohje ammattilaisille

PDF 906.53kB
78DCF07F389D4730B3F7148256A642F1

16 Kaapelinsuojaus

Hinnasto 2021

PDF 6.18MB