Uponorin laadukkaat kaapelinsuojajärjestelmät lisäävät sähkö­- ja tietoliikennejärjestelmien toimintavarmuutta.

Kaapelin­suojaus

Kaapelinsuojaratkaisut nykyaikaiseen rakentamiseen

Moderni tietoyhteiskunta edellyttää nopeita yhteyksiä ja kattavaa laajakaistaverkkoa. Uponorin laadukkaat kaapelinsuojajärjestelmät lisäävät sähkö­- ja tietoliikennejärjestelmien toimintavarmuutta. Järjestelmämme sopivat mm. valokuitukaapeleiden asennuksiin sekä maahan asennettavien sähkö-­ ja telekaapelien mekaaniseksi suojaksi liikennettä ja routaa vastaan. 

Kaapelinsuojaputket jaetaan rengasjäykkyyden ja iskulujuuden perusteella lujuusluokkiin A ja B. Suojalevyissä käytetään luokkaa C. A-luokan putkien rengasjäykkyys on 16 kN/m² (SN 16) ja B-luokan 8 kN/m² (SN 8). Tunnistevärin ansiosta putken tyyppi on tunnistettavissa myöhempien kaivuutöiden yhteydessä. Telekaapeleiden suojaputket ovat punaisia, sähkökaapeleiden keltaisia.

A-luokan (raskas käyttö) putkia käytetään

  • Maanvaraisputkituksissa ja hiekkavaippaisissa kanavissa raskaan liikenteen alueilla sekä katujen ja teiden alituksissa

B-luokan (keskiraskas käyttö) putkia käytetään

Opto-muhvein varustetut PVC-putket toimitetaan tiivisteellisinä. Muuten muhvilliset PVC-putket voidaan asentaa joko tiivisteellä tai ilman.

Tuoteluettelo - kaapelinsuojaus

Uponorin kaapelinsuojaratkaisut

Tripla
Tripla-putki on kolmikerroksinen polyeteeniputki, jonka sisäpinta on sileä. Tripla-putken asentaminen ja käsittely on helppoa sen keveyden ansiosta. Putken pituusjäykkyys on kuitenkin riittävä, jotta pitkän kaapelikanavan saa vaivattomasti suoraksi pysty- ja vaakasuunnassa. Pienten esteiden kiertäminen sujuu putkea taivuttamalla ilman että muhviliitosten tiiveys kärsii. Erinomaisen tiiveyden ansiosta Tripla-putkeen voidaan myös puhaltaa kaapeleiden vetonaru. Tuotejärjestelmään kuuluu putken lisäksi erilaisia yhteitä kuten taivutuskaaria, haara-kappaleita ja jatkossuojakaivo.
Tripla-putki on kolmikerroksinen polyeteeniputki, jonka sisäpinta on sileä.
PVC

PVC-kaapelinsuojaputkissa on sileä yksikerrosrakenne. Punaiset telekaapeleiden suojaputket valmistetaan kokoluokissa 50 ja 100 mm. Putkissa on tiivisteellinen Opto-muhvi. Keltaisia sähkökaapeleiden suojaputkia valmistetaan ø 50, 110 ja 140 mm. Suuremmat koot (110 ja 140) eivät sisällä tiivisteuraa. Niissä voidaan tarvittaessa käyttää O-rengastiivistettä.

PVC-kaapelinsuojaputkissa on sileä yksikerrosrakenne.
Tupla

Tupla-kaapelinsuojaputket valmistetaan polyeteenistä (PE) ja ne ovat tuplarakenteisia. Putket ovat sisältä sileitä ja ulkopinnaltaan aallotettuja. Tupla-putkia toimitetaan keltaisena ja punaisena kokoluokissa 110 ja 160 mm. Muhvilliset putket toimitetaan tiivisteellisinä. Uponorin vetonarullisia PE-suojaputkia on saatavana ø 50/42 punaisena ja keltaisena. Sileä sisäpinta helpottaa kaapeleiden vetämistä jopa suunnanmuutoskohdissa.  Putkikiepin pituus on 50 m.

Tupla-kaapelinsuojaputket valmistetaan polyeteenistä (PE) ja ne ovat tuplarakenteisia.
Opto
Kiepiltä vedettävät yhtenäiset Opto-putket on tarkoitettu puhallustekniikalla asennettaviin kohteisiin. Polyeteenistä (PE) valmistettuja Opto-putkia käytetään mm. valokuitukaapeleiden asennuksiin. Opto-putkien rengasjäykkyys vastaa lujuusluokkaa A. Putkien sisäpinta käsitellään kaapeleiden vetokitkan alentamiseksi. Kitkaa voidaan pienentää kymmeniä prosentteja joko erillisellä silikonikerroksella tai rihlaamalla sisäpinta. Opto-putkia voidaan toimittaa asiakkaan väri- ja tunnistetietojen mukaisesti. Liitokset paineenkestävinä joko sähköhitsaamalla tai mekaanisilla liittimillä. Väri: musta. Koko 40 mm.
Uponor Opto-kaapelinsuojausjärjestelmä
Halkaistut kaapelinsuojaputket

Halkaistut kaapelinsuojaputket

Halkaistut kaapelinsuojaputket on tarkoitettu väliaikaiseksi suojaksi asenntamisen tai saneerauksen ajaksi. Halkaistut tuotteet on helppo asentaa jo olemassa olevien kaapeleiden suojaksi. Asennuskohteita on lähes kaikki mahdolliset paikat, mutta tuotteet ovat parhaimmillaan vaativissa kohteissa. Halkaistut kaapelinsuojaputket on valmistettu 100% kierrätetystä materiaalista. 
Lue lisää halkaistuista kaapelinsuojaputkista
Uponor Hardlock halkaistava kaapelinsuojaputki

Kaapelinsuojauksen aineistoja

BA82652F82FE4A81814BBA43CB122FF3

Halkaistut kaapelinsuojaputket

Esite halkaistuista kaapelinsuojaputkista kaapelien väliaikaiseen tai pysyvään suojaukseen

PDF 6.82MB
6E780D02FA2E4982B3C06ACDCEB99FF1

Vahvistettu kaapelinsuojanauha

Tekninen tuotekortti ammattilaisille kaapelinsuojanauhasta

PDF 1.08MB
2678D915373B441696C12706FEC52F9F

Kytkentäkeskus puutarhaan, Uponor Garden Hub

Esite Garden Hub -kytkentäkeskuksesta

PDF 656.10kB
13CE9DCE9412407BAE45EB78DE453214

Tripla-kaapelinsuojajärjestelmä tietoliikenne- ja sähkökaapeleille

Kaapelinsuojauksen suunnittelu- ja asennusohje ammattilaisille

PDF 906.53kB
78DCF07F389D4730B3F7148256A642F1

16 Kaapelinsuojaus

Hinnasto 2021

PDF 537.76kB