Kattosäteilyjärjestelmät

Kattolämmitys ja -jäähdytys: lämpöä ja viileyttä ylhäältä alas

Kattolämmitys ja- jäähdytysratkaisuja käytetään pääasiassa toimisto- ja liiketiloissa, hotelleissa, teollisuusrakennuksissa ja urheiluhalleissa. Tilan lämmitys ja jäähdytys toteutetaan säteilyllä, jolloin ilman liikenopeus tilassa on pieni ja vedoton. Tällöin saavutetaan termisen viihtyisyyden suhteen optimaaliset olosuhteet. Yleensä järjestelmä asennetaan alakattoon tai vapaa-asenteisena saarekkeena. Näin toimisto-ja liikekiinteistöissä saavutetaan energiatehokas lämmitys ja jäähdytys, joka voi hyödyntää tehokkaasti uusiutuvia energian lähteitä. Tämän mahdollistaa lämmitysveden pieni (35-40 °C) lämpötila ja jäähdytysveden suuri (14-18 °C) lämpötila.

Miten säteilyyn perustuva lämmitys toimii?

Alan tunnettu asiantuntija, Torinon teknillisen yliopiston professori Stefano P. Corgnati kertoo Uponor-säteilylämmityksen vahvuuksista yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi.

Kattojäähdytys ja -lämmitys hienostuneeseen arkkitehtuuriin

Thermatop M -ratkaisulla huomaamaton säteilykatto

Thermatop M on kattoon asennettava putkipiiri, joka kipsilevypinnoituksen kanssa muodostaan huomaamattoman säteilykattopinnan.  Yleensä  putkipiiriä tarvitaan asentaa 40-80 % kattopinta-alasta, jolloin tilaa jää myös muulle tekniikalle kuten valaistukselle. Thermatop M soveltuu toimisto-, hotelli- ja asuinrakentamisen lämmitys- ja/tai jäähdytysjärjestelmäksi, joissa ratkaisu halutaan sijoittaa näkymättömiin alakaton sisään.
Tutustu Thermatop M -putkipiirielementteihin
Kattolämmitys ja -viilennys hienostuneeseen arkkitehtuuriin