Komposiittiputkien liitoksissa käytetään RTM-liittimiä, S-Press-puristusliittimiä tai suurimmissa putkissa RS-liittimiä.

Komposiittijärjestelmän liittimet

Kolme liitinjärjestelmää

Komposiittiputkien liitoksissa käytetään S-Press PLUS –puristusliittimiä, S-Press –puristusliittimiä tai RS-liittimiä. Liitinjärjestelmistä lisätietoa alla.

S-Press PLUS -puristusliittimet

S-Press PLUS - uuden sukupolven puristusliitin

Uusi liitinsarja kestää kovimmatkin olosuhteet, varmistaa luotettavan liitoksen, on sujuva suunnitella ja asentaa sekä antaa lisätietoa tarvittaessa. Patentoitu S-Press PLUS -liitinjärjestelmä varmistaa turvalliset liitokset, nopeasti ja luotettavasti.
Tutustu S-Press PLUS -liitinsarjaan
S-Press PLUS -puristusliittimet
S-Press -puristusliittimet

Uponor S-press -puristusliittimet on tarkoitettu Uponor-komposiittiputkien (Uni Pipe PLUS, Metallic Pipe PLUS, MLC) liitoksiin. Liittimien materiaali on sinkkikadon
kestävä DR-messinki ja PPSU-muovi. Liittimet soveltuvat käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysverkostoihin. Valikoima sisältää suorat liittimet, kulmat, T-haarat, kierreliittimet, kytkentäliittimet ja pintahanakulmat. Puristusliittimissä on useita asennusturvallisuutta parantavia ominaisuuksia.

  • Messinkiliittimissä ja puristusleuoissa värikoodi koon tunnistamiseksi
  • Puristamaton liitin vuotaa painekokeessa
  • 16–32 mm messinkiliittimissä murtuva värirengas puristuksen havaitsemiseksi
  • 40-50 mm messinkiliittimissä sekä PPSU-liittimissä puristuksen havaitsee puristusholkista
  • Tarkistusikkuna, josta varmistetaan että putki on asennettu liittimen pohjaan asti

Uponor S-press -puristusliittimet on tarkoitettu Uponor-komposiittiputkien (Uni Pipe PLUS, Metallic Pipe PLUS, MLC) liitoksiin.
RS-liittimet

Uponor RS-liitinjärjestelmä on innovatiivinen, käyttötarpeen mukaan osista joustavasti koottava järjestelmä. 30 osalla pystyy rakentamaan satoja erilaisia liittimiä. Liittimien koot 63–110 mm. Pienin putken puristusliitoskoko on 25 mm. Järjestelmässä perusosaan liitetään tarvittavat liitinosat. Osat lukitaan toisiinsa sokalla, jotka sisältyvät perusosiin. Liitimien materiaali sinkkikadon kestävä DR-messinki.

  • Innovatiivinen, käyttötarpeen mukaan koottava liitinjärjestelmä
  • Nopea liittimien osien lukitseminen sokilla
  • 30 osalla yli 300 erilaista liitintä
  • Liittimien esiasennus mahdollinen työpöydällä ennen asennusta

 Selaa materiaaleja

Uponor RS-liitinjärjestelmä on innovatiivinen, käyttötarpeen mukaan osista joustavasti koottava järjestelmä.