Uponor-komposiittiputkien liittämisessä käytetään jokaiselle liitinkoolle suunniteltuja puristusleukoja.

Komposiittiputkijärjestelmän tarvikkeet ja työkalut

Laadukkaat työkalut varmistavat työn onnistumisen

Putkien ja liittimen lisäksi komposiittijärjestelmään kuuluvia muita osia ovat:

  • Kannakkeet 16–32 mm putkille. Kannakkeita on saatavissa yhdelle ja kahdelle putkelle. Peitelaipat 16 ja 20 mm putkelle.
  • Painekoetulppa 16, 20 ja 25 mm putkelle. Tulpassa on ½” sisäkierre. Tulppa kierretään putken päähän ja se voidaan käyttää uudestaan.
  • Puristustulppa 16 mm putkelle painekokeessa käytettäväksi.

Puristustyökalut

Uponor-komposiittiputkien liittämisessä käytetään jokaiselle liitinkoolle suunniteltuja puristusleukoja. Tarvittava puristusvoima saadaan aikaan akkukäyttöisellä puristustyökalulla: Puristustyökalu Mini2 (koot 16–32 mm) tai puristustyökalu UP110 (koot 16–110 mm). 16–20 mm putkille on saatavissa myös käsikäyttöinen puristustyökalu. Säännöllinen tarkastus ja huolto takaavat puristuskoneiden luotettavan toiminnan ja liitosten pitävyyden. Puristuskone Mini2:n ja UP110:n suositeltu tarkastus- ja huoltoväli on 1 vuosi tai 10 000 puristusta. Suomessa koneita huoltaa Turussa sijaitseva Cablex Oy. Koneen mukana lähetettävän huoltosaatteen voit printata Cablexin kotisivuilta.

Uponor-komposiittijärjestelmässä tulee aina käyttää järjestelmään kuuluvia putkia, liittimiä ja työkaluja. Jos työkaluna on jonkun muun valmistajan puristuskone, katso tästä taulukko, joka kertoo sen yhteensopivuuden Uponor-puristusleukojen kanssa. Taulukko koskee yhteensopivuutta Uponor UP75 ja UP110 -puristuskoneen kanssa.