Uponorin vesikiertoisessa lattialämmityksessä lämpö nousee alhaalta ylöspäin koko lattia-alalta

Lattialämmitys ja -viilennys

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä on monikäyttöinen

Uponorin lattialämmitysjärjestelmää voidaan käyttää sekä lämmitykseen että viilennykseen. Vesikiertoinen lattialämmitys sopii erinomaisesti erilaisten rakennusten lämmönjakoon ja soveltuu käytettäväksi kaikkien tunnettujen lämmitysmuotojen kanssa. Lattiaviilennyksessä voidaan hyödyntää esim. maalämmöstä, vesistöön asennetusta keruupiiristä tai kaukokylmästä saatavaa energiaa.

Vaihtoehtoja lattialämmitysjärjestelmän lämmönlähteeksi ovat esimerkiksi kaasu, öljy, kiinteät polttoaineet, sähköenergia sekä aurinkoenergia. Uponor-lattialämmityksen voi ottaa käyttöön koko talossa tai vain osassa huoneita. Myös lattiamateriaalien suhteen jää vapaus, sillä lämmitysjärjestelmämme kanssa voidaan lattian pintamateriaalina hyödyntää niin puuta, laminaattia, laattoja kuin muoviakin. Uponor-lattialämmitysjärjestelmä toimii siten, että rakennuksen lattiassa kiertävä vesi luovuttaa omaa lämpöään lattiaan, ja tätä kautta lämpö siirtyy edelleen huoneilmaan. Vesikiertoista lattialämmitystä voidaan käyttää joko yksinään tai yhdessä muiden lämmitystapojen kanssa.

Vesikiertoinen Lattialämmitys- ja -viilennysjärjestelmä on miellyttävä niin talvella kuin kesälläkin

Lattialämmitys on miellyttävää siitä syystä, että lämpö on vedotonta ja tasaista. Lämpimällä lattialla on mukava kulkea ja olla myös paljain jaloin. Uponor-lattialämmityksen ansiosta et palele. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla lattialämmitysjärjestelmällä voidaan estää myös esimerkiksi ikkunoista tulevaa vetoa. Vastaavasti lämpimänä vuodenaikana lattia ja sitä kautta myös huoneilma saadaan järjestelmän avulla mukavan viileäksi. Lattialämmitysjärjestelmä on huomaamaton, eikä sitä tarvitse ottaa huomioon sisustusta suunniteltaessa, koska järjestelmä jää piiloon lattiarakenteiden alle. Järjestelmä takaa vapauden myös ikkunakorkeuden suunnittelun ja lämpöpattereiden suhteen. Lattialämmityksen etuja on paljon, joten ei ole ihme, että lattialämmitys on selvästi suosituin uudisrakentamisen lämmönjakelumuoto.

Uponor-lattialämmitys – toimintavarmuutta pitkälle tulevaisuuteen

Mukavuuden ja miellyttävyyden lisäksi lattialämmitys tarjoaa myös toimintavarmuutta vuosikymmeniksi eteenpäin. Vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä on turvallinen, luotettava ja helppokäyttöinen, eikä sillä ole terveyshaittoja.

Lattialämmitys kosteissa tiloissa

Saunatiloissa, kylpyhuoneissa sekä WC-tiloissa lattialämmitys kuivattaa lattian nopeasti. Tämä vähentää homevaurioiden riskiä. Lisäksi tiloissa kuivatettavat varusteet ja pyykki kuivuvat lattialämmityksen ansiosta nopeammin.

Lattialämmitys on kustannustehokas ja kestävä ratkaisu

Laajan lattiapinta-alan ansiosta tilojen lämmitys voidaan toteuttaa alhaisella menoveden lämpötilalla, jolloin mm. maalämpöä pystytään hyödyntämään tehokkaasti. Vastaavasti viilennyksessä pintalämpötila voidaan pitää aina yli 20 asteisena, eikä kondensoitumisvaaraa ole. Vesi kiertää putkistossa reilulla virtaamalla, jolloin lattiapintalämpötila tuntuu tasaiselta. Koska lämpö on juuri siellä missä oleskellaan, huonelämpötilaa voi laskea muutamalla asteella mukavuudesta tinkimättä. Tämä aiheuttaa tuntuvia säästöjä sähkölaskuissa. Muihin lämmönjakoratkaisuihin nähden lattialämmitys tuokin merkittävää säästöä.

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä

  • Energiatehokas lämmitysmuoto alhaisen menovedenlämpötilan ansiosta
  • Automaattitasapainotus optimoi lämmönjaon eri huonetiloihin
  • Soveltuu niin pieniin kuin suuriin rakennuksiin
  • Sama järjestelmä sopii myös lattiaviilennykseen kesäaikana

Uutuus: lattialämmityslaskuri

Laske helposti rakennuksen lattialämmitysjärjestelmän materiaalistat uuden lattialämmityslaskurin avulla. Listan avulla on kätevä pyytää tarjousta lvi-urakoitsijalta, tukkuliikkeeltä tai rautakaupalta.

Lattialämmityslaskuri
Lattialämmityslaskurin avulla helposti materiaalilistat