Uponor-lattiaviilennyksen etuina ovat energiataloudellisuus, vedottomuus ja mahdollisuus viilentää vain osaa tiloista

Viilentää ilman vedon tunnetta

Vesikiertoinen lattiaviilennys

Optimaaliset lämpöolosuhteet vuoden ympäri

Uponorin vesikiertoisen lattiaviilennyksen etuina ovat energiataloudellisuus, vedottomuus ja mahdollisuus viilentää vain osaa tiloista. Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen viilentävään pinta-alaan ja pieneen lämpötilaeroon huonelämpöön verrattuna. Vesikiertoista lattiaviilennystä voidaan käyttää betonirakenteisessa lattiassa, ja se voidaan lisätä vesikiertoiseen lattialämmitykseen jälkeenpäin, jos lämmönlähteenä on maalämpö tai muu viileää vettä tarjoava lämmönlähde.

Viilennyksessä Uponorin vesikiertoiseen lattialämmitykseen liitetään Uponor Fluvia EPG 6 -pumppuryhmä. Tuote on esivalmistettu tehtaalla, joten sen asentaminen on nopeaa. Pumppuryhmä säätää ja kierrättää maaperästä saatavaa ilmaista kylmää, joka toimii energianlähteenä lattiaviilennykselle. Tilojen viilentäminen parantaa lämpöpumpun hyötysuhdetta käyttöveden tuotannossa, joten viilentämällä voidaan jopa säästää energiaa. 

Huonetermostaateilla määritetään haluttu lämpötila sekä lämmitys- että viilennyskaudella. Viilennys voidaan tehdä huonekohtaisesti tarpeen mukaan: esim. kosteita tiloja lämmitetään edelleen kesäaikaan, vaikka muita tiloja jäähdytetään.