Uponor-lattiaviilennyksen etuina ovat energiataloudellisuus, vedottomuus ja mahdollisuus viilentää vain osaa tiloista
Viilentää ilman vedon tunnetta

Lattiaviilennys

Optimaaliset lämpöolosuhteet vuoden ympäri

Uponor-lattiaviilennyksen etuina ovat energiataloudellisuus, vedottomuus ja mahdollisuus viilentää vain osaa tiloista. Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen viilentävään pinta-alaan ja pieneen lämpötilaeroon huonelämpöön verrattuna. Lattiaviilennystä voidaan käyttää betonirakenteisessa lattiassa, ja se voidaan lisätä vesikiertoiseen lattialämmitykseen jälkeenpäin, jos lämmönlähteenä on maalämpö tai muu viileää vettä tarjoava lämmönlähde.

Viilennyksessä Uponor-lattialämmitykseen liitetään Uponor Fluvia EPG 6 -pumppuryhmä. Tuote on esivalmistettu tehtaalla, joten sen asentaminen on nopeaa. Pumppuryhmä säätää ja kierrättää maaperästä saatavaa ilmaista kylmää, joka toimii energianlähteenä lattiaviilennykselle. Tilojen viilentäminen parantaa lämpöpumpun hyötysuhdetta käyttöveden tuotannossa, joten viilentämällä voidaan jopa säästää energiaa. 

Huonetermostaateilla määritetään haluttu lämpötila sekä lämmitys- että viilennyskaudella. Viilennys voidaan tehdä huonekohtaisesti tarpeen mukaan: esim. kosteita tiloja lämmitetään edelleen kesäaikaan, vaikka muita tiloja jäähdytetään.

Comfort Panel -kattoviilennys

Miellyttävä sisäilmasto kattoviilennyksellä

Uponor Comfort -paneelit sopivat toimistojen kattolämmitykseen ja -viilennykseen niin uudis- kuin saneerauskohteissa. Kuten lattiaviilennyksessäkin, järjestelmässä hyödynnetään suuria pintoja, jolloin jäähdytystilanteessa käytettävän veden lämpötila voi olla suhteellisen korkea. Energialähteiksi soveltuvat esimerkiksi maalämpökaivo, järvi tai meri, ilmasta veteen -lämpöpumppu, vedenjäähdytyskone tai jopa pohjavesi.

Kattoviilennys jäähdyttää tilat energiatehokkaasti, äänettömästi ja vedottomasti. Tilan tehon kattamiseen riittää, että osa katosta täytetään Comfort-paneeleilla ja loput voidaan täyttää akustisilla levyillä ääniolosuhteiden parantamiseksi.

Uponor Comfort Panel

  • Joustava: sopii käytettäväksi 600 mm ja 625 mm alakattorakenteiden kanssa
  • Helppo asentaa: uudiskohteisiin tai saneerauskohteiden t-profiileihin
  • Hiljainen: erinomaiset akustiset ominaisuudet
  • Korkea lämmitys- ja viilennysteho lämmönsiirtomateriaalina käytetyn grafiitin ansiosta
  • Asennuksessa ei tarvita hitsaustöitä, ei tulipalovaaraa
  • Alhaiset käyttö- ja huoltokustannukset