Älykkäät säätöjärjestelmät lattialämmitykseen ja -viilennykseen

Älykkäät säätö­järjestelmät

Säätöjärjestelmällä energian säästöä

Vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmällä on suuri vaikutus asumismukavuuteen ja energiankulutukseen. Säätöjärjestelmiä on eritasoisia ja niiden toiminnot vaihtelevat. Uponorilta löytyy lattialämmitykseen ja -viilennykseen sekä langallisia että langattomia säätöjärjestelmiä (Smatrix Wave PLUS, Smatrix Base 24 V ja Base 230V).

Uponor-säätöjärjestelmät

 • Säästävät energiaa 5–8 % perinteiseen lattialämmitykseen verrattuna
 • Älykäs ohjausjärjestelmä pitää huonelämpötilan tarkasti haluttuna tasolla
 • Soveltuvat hyvin matala- ja passiivienergiatalojen vaatimaan erittäin tarkkaan lämmönsäätöön
 • Vanha lattialämmitysjärjestelmä voidaan päivittää energiatehokkaammaksi uudella ohjausjärjestelmällä

Uuden ajan Smatrix Wave PLUS -säätöjärjestelmä

Energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen suunniteltu Smatrix Wave PLUS on langaton säätöjärjestelmä, joka ohjaa putkipiireihin tarvittavan energiamäärän huonetermostaateista tulevan tiedon mukaan. Tarvittaessa se säätää maalämpöpumpulta tulevan menoveden lämpötilaa dynaamisesti ja maksimoi lämpöpumpun hyötysuhdetta.

Vähemmän johtoja, automaattinen putkipiirien tasapainotus ja toimintojen ohjaus käyttöpaneelista – Smatrix Wave PLUS säästää asentaessa aikaa ja rahaa sekä vähentää ylläpidon tarvetta. Kattava tuotevalikoima sopii täydellisesti asentajan ja asukkaan tarpeisiin.

Smatrix-säätöjärjestelmän edut

Kuluttajat
Smatrix on nykyaikainen lattialämmityssäätöjärjestelmä, joka ylläpitää asetettuja huonelämpötiloja tarkasti. Järjestelmä sisältää energiatehokkuutta lisääviä toimintoja, kuten lämpötilan tiputuksen loma-aikana tai etäkäyttömahdollisuuden U@home-sovelluksen kautta. Säätöjärjestelmään pystytään lisäämään jälkikäteen uusia lattialämmityspiirejä tai sillä voidaan päivittää olemassa vanha lattialämmitysjärjestelmä energiatehokkaammaksi.
Suunnittelijat
Smatrix-säätöjärjestelmä soveltuu hyvin omakotitalojen lisäksi suurempien kohteiden kuten kerrostalojen tai teollisuusrakennusten säätöjärjestelmäksi. Langattomat huonetermostaatit ovat helppo sijoittaa eri tiloihin ilman sähköjohtojen asennusta. Tarkka lämpötilan säätö optimoi energiankulutusta mukavuudesta tinkimättä. Sama järjestelmä sopii myös lattiaviilennykseen.
Asentajat
Automaattinen tasapainotus varmistaa oikean virtaaman kaikkiin putkipiireihin ympäri vuoden ja vähentää huoltokäyntien tarvetta. Smatrix Wave PLUS -langaton säätöjärjestelmä on helppo asentaa. Keskusyksiköt tarvitsevat sähköpistokkeen ja käyttöpaneeli sähkörasian. Muita sähköasennustöitä ei tarvita. Kosketusnäytöllinen käyttöpaneeli on helppokäyttöinen ja se nopeuttaa järjestelmän käyttöönottoa.
Jälleenmyyjät
Smatrix-säätöjärjestelmä on nykyaikainen tapa hoitaa vesikiertoisen lattialämmityksen säätö. Sitä voidaan käyttää vanhojen lattialämmitysjärjestelmien säätöjärjestelmäpäivitykseen. Vanhat putkipiirit ja jakotukit pysyvät ennallaan, mutta jakotukkeihin vaihdetaan tarvittaessa Uponor retrofit -toimilaitteet, jotka yhdistetään Smatrix-keskusyksikköön. Smatrix-säätöjärjestelmä sisältää säätöpyörällisten perustermostaattien lisäksi digitaaliset termostaatit.

Energian säästöä säätöjärjestelmäpäivityksellä

Uponor Retrofit -toimilaitteen avulla vanhan lattialämmityksen säätöjärjestelmä on mahdollista päivittää langattomaan säätöjärjestelmään. Retrofit nopeuttaa uuden säätöjärjestelmän asennustyötä, sillä se mahdollistaa uuden tekniikan liittämisen vanhaan järjestelmään helposti ja kustannustehokkaasti ilman jakotukin vaihtoa. Päivityksen myötä lämmitysenergiaa säästyy jopa 10 %.

Uusi säätöjärjestelmä asennetaan vanhaan vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään vaihtamalla jakotukeilla olevat toimilaitteet uusiin Uponor Retrofit -toimilaitteisiin. Näiden lisäksi järjestelmään hankitaan uusi keskusyksikkö ja huonetermostaatit. Katso lisätietoja ja lataa yhteensopivuustaulukko.

Smatrix: älykäs säätöjärjestelmä lattialämmitykseen ja -viilennykseen

Smatrix: älykäs säätöjärjestelmä lattialämmitykseen ja -viilennykseen

Automaattisella tasapainotuksella enemmän mukavuutta vähemmällä energialla 

Smatrix on täysin langattomasti toimiva lattialämmityksen ja -viilennyksen säätöjärjestelmä. Itseoppivassa ja älykkäässä Smatrix-säätöjärjestelmässä putkipiirit tasapainottuvat automaattisesti ilman esisäätöjä. Järjestelmä ohjaa putkipiireihin tarvittavan energiamäärän huonetermostaateista tulevan tiedon mukaan. Tarvittaessa se säätää maalämpöpumpulta tulevan menoveden lämpötilaa dynaamisesti ja maksimoi lämpöpumpun hyötysuhdetta.

 • Helppo asentaa: Langattomat huonetermostaatit, käyttöpaneeli ja automaattinen tasapainotus nopeuttavat käyttöönottoa.

 • Helppo käyttää: Säätöjärjestelmä ohjaa kaikkia toimintoja huonetermostaateille asetetun tavoitelämpötilan mukaan. Lisätoiminnot (esim. poissaololämpötilat) ovat helppo ottaa käyttöön käyttöpaneelilla tai U@home-sovelluksella.

 •  Helppo säätää: Järjestelmän automatiikka hoitaa tarvittavat säädöt optimoiden energiankulutusta. •  

Patterilämmityksen ohjaaminen entistä tarkemmaksi

Uponor Smatrix Wave patteritermostaatti T-162 on tarkoitettu vesikiertoisen patterin lämmönsäätöön. Termostaatti sisältää toimilaitteen, joka säätää patterissa kulkevan veden määrää. Haluttu huonelämpötila voidaan asettaa joko termostaatista tai se voidaan yhdistää osaksi Smatrix Wave PLUS -säätöjärjestelmää, jolloin lämpötilaa voidaan ohjata langattomasti kauempana patterista olevalla huonetermostaatilla, käyttöpaneelilla tai etänä U@home -sovelluksella. Patteritermostaatti T-162 on yhteensopiva useampien vesikiertoisten pattereiden kanssa.

Ominaisuudet:

 • Mahdollista ohjata huonelämpötilaa patterista erillään olevalla huonetermostaatilla
 • Lämpötilan ohjaus Smatrix-etäkäyttösovelluksella
 • Langaton yhteys Smatrix Wave -keskusyksikköön
 • Toimii perinteisen patteriventtiilin tavoin tai huonetermostaatilla ohjattuna
 • Sopii useimpiin markkinoilla oleviin patteriventtiileihin

 

Lue lisää esitteestä.
Smatrix Style - Uusi tyylikäs design-termostaatti

Smatrix Style - Uusi tyylikäs design-termostaatti

Ylellisyyttä ja energiatehokkuutta samassa paketissa

Uponor Smatrix Style on uusi design-termostaatti erittäin ohuella profiililla, jossa yhdistyy elegantti muotoilu ja edistyksellinen mittausteknologia. Smatrix-tuoteperheen uusin tulokas mittaa huoneen operatiivista lämpötilaa taaten sinulle parhaan viihtyvyyden ja erinomaisen energiatehokkuuden. Elegantin muotoilunsa ansiosta termostaatti istuu täydellisesti jokaiseen tilaan.

* Operatiivinen lämpötila huomioi huoneilman lämpötilan lisäksi huoneen säteilevät pinnat, kuten seinät ja ikkunat. Operatiivinen lämpötila vastaa merkittävästi paremmin ihmisen tuntemaa lämpötilaa kuin pelkkä huoneilman lämpötila.

Uponor Smatrix Style-termostaatin hyödyt:

 • Uuden automaattisen tasapainotuksen ansiosta jopa 20 % energiatehokkaampi
 • Helppo asentaa ja käyttää
 • Ohjaus onnistuu myös keskitetysti käyttöpaneelilla tai Smatrix-etäkäyttösovelluksella
 • Sopii niin uudis- kuin saneerauskohteisiin
 • Olosuhteiden muutosten jatkuva seuranta
Lue lisää Smatrix Style -termostaateista

Lisätietoja Smatrix Style -termostaateista

Uponor Smatrix Base on langallinen 24 V säätöjärjestelmä, jossa keskusyksikkö lähettää ja vastaanottaa tietoa kaksisuuntaisella väylätekniikalla.

Uponor Smartix Base

Langalliset lattialämmityksen säätöjärjestelmät kaiken kokoisiin rakennuksiin 

Uponor Smatrix Base on langallinen 24 V säätöjärjestelmä, jossa keskusyksikkö lähettää ja vastaanottaa tietoa kaksisuuntaisella väylätekniikalla. Huonetermostaatit kytketään keskusyksikköön 4-napaisella häiriösuojatulla johdolla esim. 4x0,5 mm2. Keskusyksikkö tasapainottaa putkipiireissä kulkevan vesimäärän automaattisesti energiatarpeen mukaan.

Termostaatit voidaan liittää keskusyksikköön ketjutuksena, tähtikytkennällä, suorakytkennällä tai näiden yhdistelmänä.

Uponor Smatrix Base korvaa valikoimassa olleen Uponor Wired 24 V -langallisen säätöjärjestelmän.

Uponor Base 230V

Uponor Base 230 V on langallinen säätöjärjestelmä, joka soveltuu vanhojen vahvavirtasäätimien korvaavaksi tuotteeksi saneerauksissa. Uudiskohteissa se toimii yksinkertaisena lämmönsäätöjärjestelmänä ilman mitään muita erikoistoimintoja. 230V järjestelmä vaatii aina pätevän sähköasentajan ja sen on oltava näkyvissä sähkösuunnitelmissa. Järjestelmä sisältää bi-metallitermostaatit sekä toimilaitteet.

Langallisten säätöjärjestelmien materiaalit