Älykkäät säätöjärjestelmät lattialämmitykseen ja -viilennykseen

 • Uponorin lattialämmityksen säätöjärjestelmä
 • Lattilämmityksen säätöjärjestelmä, Uponor

Säätöjärjestelmällä energian säästöä

Vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmällä on suuri vaikutus asumismukavuuteen ja energiankulutukseen. Säätöjärjestelmiä on eritasoisia ja niiden toiminnot vaihtelevat. Uponorilta löytyy lattialämmitykseen ja -viilennykseen sekä langallisia että langattomia säätöjärjestelmiä (Smatrix Wave PLUS, Smatrix Base 24 V ja Base 230V).

Uponor-säätöjärjestelmät

 • Säästävät energiaa 5–8 % perinteiseen lattialämmitykseen verrattuna
 • Älykäs ohjausjärjestelmä pitää huonelämpötilan tarkasti haluttuna tasolla 
 • Soveltuvat hyvin matala- ja passiivienergiatalojen vaatimaan erittäin tarkkaan lämmönsäätöön 
 • Vanha lattialämmitysjärjestelmä voidaan päivittää energiatehokkaammaksi uudella ohjausjärjestelmällä

Uuden ajan Smatrix Wave PLUS -säätöjärjestelmä

Energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen suunniteltu Smatrix Wave PLUS on langaton säätöjärjestelmä, joka ohjaa putkipiireihin tarvittavan energiamäärän huonetermostaateista tulevan tiedon mukaan. Tarvittaessa se säätää maalämpöpumpulta tulevan menoveden lämpötilaa dynaamisesti ja maksimoi lämpöpumpun hyötysuhdetta.
 
Vähemmän johtoja, automaattinen putkipiirien tasapainotus ja toimintojen ohjaus käyttöpaneelista – Smatrix Wave PLUS säästää asentaessa aikaa ja rahaa sekä vähentää ylläpidon tarvetta. Kattava tuotevalikoima sopii täydellisesti asentajan ja asukkaan tarpeisiin.

Smatrix-säätöjärjestelmän edut

  • Smatrix on nykyaikainen lattialämmityssäätöjärjestelmä, joka ylläpitää asetettuja huonelämpötiloja tarkasti. Järjestelmä sisältää energiatehokkuutta lisääviä toimintoja, kuten lämpötilan tiputuksen loma-aikana tai etäkäyttömahdollisuuden U@home-sovelluksen kautta. Säätöjärjestelmään pystytään lisäämään jälkikäteen uusia lattialämmityspiirejä tai sillä voidaan päivittää olemassa vanha lattialämmitysjärjestelmä energiatehokkaammaksi.
  • Smatrix-säätöjärjestelmä soveltuu hyvin omakotitalojen lisäksi suurempien kohteiden kuten kerrostalojen tai teollisuusrakennusten säätöjärjestelmäksi. Langattomat huonetermostaatit ovat helppo sijoittaa eri tiloihin ilman sähköjohtojen asennusta. Tarkka lämpötilan säätö optimoi energiankulutusta mukavuudesta tinkimättä. Sama järjestelmä sopii myös lattiaviilennykseen.
  • Automaattinen tasapainotus varmistaa oikean virtaaman kaikkiin putkipiireihin ympäri vuoden ja vähentää huoltokäyntien tarvetta. Smatrix Wave PLUS -langaton säätöjärjestelmä on helppo asentaa. Keskusyksiköt tarvitsevat sähköpistokkeen ja käyttöpaneeli sähkörasian. Muita sähköasennustöitä ei tarvita. Kosketusnäytöllinen käyttöpaneeli on helppokäyttöinen ja se nopeuttaa järjestelmän käyttöönottoa.

    

  • Smatrix-säätöjärjestelmä on nykyaikainen tapa hoitaa vesikiertoisen lattialämmityksen säätö. Sitä voidaan käyttää vanhojen lattialämmitysjärjestelmien säätöjärjestelmäpäivitykseen. Vanhat putkipiirit ja jakotukit pysyvät ennallaan, mutta jakotukkeihin vaihdetaan tarvittaessa Uponor retrofit -toimilaitteet, jotka yhdistetään Smatrix-keskusyksikköön. Smatrix-säätöjärjestelmä sisältää säätöpyörällisten perustermostaattien lisäksi digitaaliset termostaatit.

Energian säästöä säätöjärjestelmäpäivityksellä

Uponor Retrofit -toimilaitteen avulla vanhan lattialämmityksen säätöjärjestelmä on mahdollista päivittää langattomaan säätöjärjestelmään. Retrofit nopeuttaa uuden säätöjärjestelmän asennustyötä, sillä se mahdollistaa uuden tekniikan liittämisen vanhaan järjestelmään helposti ja kustannustehokkaasti ilman jakotukin vaihtoa. Päivityksen myötä lämmitysenergiaa säästyy jopa 10 %.

Uusi säätöjärjestelmä asennetaan vanhaan vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään vaihtamalla jakotukeilla olevat toimilaitteet uusiin Uponor Retrofit -toimilaitteisiin. Näiden lisäksi järjestelmään hankitaan uusi keskusyksikkö ja huonetermostaatit. Katso lisätietoja ja lataa yhteensopivuustaulukko.

Säätöjärjestelmien materiaalit

 • Käyttö- ja huolto-ohjeet
 • Säätöjärjestelmien käyttö- ja huolto-ohjeet.
 • Suunnittelu- ja asennusohjeet
 • Säätöjärjestelmien suunnittelu- ja asennusohjeet.
Sulje