Uponorin lattialämmitysjärjestelmää voidaan käyttää sekä lämmitykseen että viilennykseen.

Lattialämmitys tuo tasaista lämpöä

Miellyttävä ja energiatehokas lämmönjakotapa

Uponorin vesikiertoisessa lattialämmityksessä lämpö nousee alhaalta ylöspäin koko lattia-alalta. Suuren lämpöä luovuttavan pinta-alan ansiosta putkistossa kiertävän veden lämpötila voidaan pitää alhaisena, jolloin energiaa säästyy. Mukavuudesta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä lämpö jakautuu tasaisesti asuntoon.

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii asennettavaksi puu-, parketti-, laminaatti- ja laattalattioihin. Sen lämmönlähteeksi soveltuu niin aurinkolämpö, maalämpö, varaava sähkölämmitys, kaukolämpö, puu- ja pellettilämmitys kuin öljylämmityskin. Lämmönlähdettä voi muuttaa rakennuksen elinkaaren aikana.

Lattialämmityksen säätöjärjestelmällä on suuri vaikutus energiankulutukseen. Säätöjärjestelmiä on eritasoisia ja niiden älykkyys määrittää lämmönjakojärjestelmän toimintojen monipuolisuuden. Olemassa olevan rakennuksen energiatehokkuutta voi parantaa lämmitysremontilla: päivittämällä vanhan säätöjärjestelmän uuteen Uponor Retrofit -toimilaitteen avulla eri tilojen lämmönsäätö on tarkkaa, eikä energiaa kulu ylilämmittämiseen.

Vesikiertoisen järjestelmä ja sen hinta muodostuu jakotukeista, lattialämmityspiireistä sekä säätölaitteista. Riippuen rakennuksen koosta, käyttötarkoituksesta, muodosta sekä huonejärjestyksestä edellä mainittujen määrä ja koko vaihtelee paljon. Parhaan arvion saa pyytämällä tarjouksen juuri kyseisestä kohteesta. Pientalojen osalta saat tarjouksen putkiurakoitsijaltasi tai Uponor KOTI -verkoston kumppaneiltamme. Suuremmissa hankkeissa voitte olla yhteydessä projektipalveluumme.

Uutuus: lattialämmityslaskuri

Laske helposti rakennuksen lattialämmitysjärjestelmän materiaalistat uuden lattialämmityslaskurin avulla. Listan avulla on kätevä pyytää tarjousta lvi-urakoitsijalta, tukkuliikkeeltä tai rautakaupalta.

Lattialämmityslaskuri
Lattialämmityslaskurin avulla helposti materiaalilistat