Uponor Barrier Plus - Vaadi enemmän
Uponor Barrier PLUS - Enemmän mahdollisuuksia
Uponor Barrier PLUS - Enemmän kykyä

Ensimmäinen 100-prosenttisesti muovinen vesijohtoputki saastuneelle maaperälle

Kaupunkialueiden saastunut maa voi aiheuttaa saasteiden pääsyn juomavesiverkkoon. Varsinkin, kun maata muokataan jatkuvasti uuteen käyttöön. Tavanomaiset juomavesiputkistot ovat osoittautuneet haasteellisiksi, koska epäpuhtaudet pääsevät läpi perinteisiin PE-putkiin.  

Kuuntelimme asiakkaitamme ja loimme paremman, joustavamman, luotettavamman ja kestävämmän paineputken juomavedelle: Uponor Barrier PLUS.

Seitsemän vuoden laboratorio- ja kenttätutkimuksissa suoritetun tiukan testauksen tuloksena Uponor Barrier PLUS oli ensimmäinen täysin muovinen vesijohtoputki, joka kykeni kestämään vaikeimpiakin myrkkyjä polymeerisuojakerroksensa ansiosta. Putken innovatiivinen viisikerroksinen rakenne tekee siitä helpon kuoria ja asentaa, eikä erityisiä työkaluja tai koulutusta tarvita.  

Uponor Barrier PLUS yhdistää muoviputkiston helppouden ja kestävyyden vertaansa vailla olevaan luotettavuuteen ja laatuun. Se avaa uusia mahdollisuuksia vedenjakelun turvaamiseen haastavilla alueilla helposti ja kohtuuhintaisesti.

Lue lisää

Vaadi enemmän. Enemmän kykyä. Enemmän mahdollisuuksia.

Uponor Barrier PLUS tekee puhtaan käyttöveden toimittamisesta kaupunkialueille ja muihin haastaviin ympäristöihin kestävää ja turvallista. Vaadi enemmän. Enemmän kykyä. Enemmän mahdollisuuksia.
Uponor Barrier PLUS on ensimmäinen täysin muovinen, kemikaaleja läpäisemätön putki.

Enemmän kykyä

Uponor Barrier PLUS on ensimmäinen täysin muovinen, kemikaaleja läpäisemätön putki, joka pitää myrkyt, erityisesti TCE, poissa.
Lue lisää
Uponor Barrier PLUS tarjoaa monia mahdollisuuksia rakentamiselle.

Enemmän mahdollisuuksia

Barrier PLUS tekee nykyisten putkistojen kunnostamisesta helppoa ja uusien putkistojen rakentamisesta turvallista saastuneeseen ympäristöön. 50–100 vuoden käyttöikä säästää aikaa, rahaa ja resursseja, jotka voidaan ohjata muihin tärkeimpiin hankkeisiin. Ja lopuksi ylijääneet Barrier Plus -putken pätkät voidaan kierrättää.                                                                                                     
Lue lisää

Täysin muovinen putkisto suojaa juomavettä myrkyllisiltä kemikaaleilta

Haaste

Kaupunkien ja väestön kasvaessa on tarpeen ottaa käyttöön maat, joita aiemmin pidettiin sopimattomina rakennuskäyttöön. Etenkin entisillä teollisuusalueilla on vaarana, että maamassa sisältää myrkkyjä, jotka voivat läpäistä käyttövesiputken. Vaara ei koske vain näitä alueita – jopa nykyiset rakennetut ympäristöt voivat kohdata haasteita. Seuraukset voivat olla erityisen rajuja juomavedelle.

Perinteiset ratkaisut

Perinteinen ratkaisu juomavedelle saastumisriskin koskettamilla alueilla on ollut makean veden toimittaminen joko valurauta- tai betoniputkistoilla. Näiden lisäksi on käytetty alumiinikerroksella vahvistettuja suojaputkia.  Muoviputkien kohdalla on pelätty TCE:n haitallista vaikutusta alumiinisuojakerrokseen ajan myötä. Alumiinilla vahvistettuja putkia ei ole myöskään helppo kierrättää.

Valitse Barrier Plus

Halusimme luoda ratkaisun, joka yhdistää muoviputkiston helppouden ja joustavuuden valurautaputkien kestävyyteen ja saastumissuojaan. Plus ei viittaa vain polymeerisuojakerrokseen, joka suojaa vettä myrkyiltä, vaan myös ominaisuuksiin, jotka helpottavat valtavasti putkiston käsittelyä perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.  Se lisää mahdollisuuksia kustannustehokkaana, asennukseltaan vaivattomana, äärimmäisen luotettavana ja kestävänä ratkaisuna. Se ei vain lievennä saastuneelle maalle rakentamisen riskejä, vaan myös suojaa vedenjakelua tulevilta riskeiltä, kuten kemikaalivuodoilta tai muilta maanpäällisiltä onnettomuuksilta. Se on myös ympäristöystävällinen, koska se voidaan kierrättää täysin.

 

Barrier PLUS -suojakuoren poistaminen

Katso videolta vinkit Barrier PLUS -putken suojakuoren poistamiseen.

Barrier PLUS -liitossuojan asennus

Katso asennusvideo Barrier PLUS -putken liitossuojasta.

Barrier PLUS -aineistoja

46218EADBAE9489183C59665DC855F3C

Barrier PLUS -paineputkijärjestelmä juomaveden jakeluun

Esite täysin muovisesta vesijohtojärjestelmästä saastuneelle maaperälle.

PDF 2.41MB
7A74131ED02E4FD1BCDB67A7FE9FB5A6

Barrier PLUS -paineputken asennusohje pusku- ja sähkömuhvihitsaukseen

Liitossuojan asennusohjeet ammattilaisille

PDF 5.14MB
04C2F754C48C4C1DBB1DFCCDCA73500E

Barrier Plus -paineputket DN32-DN400

Toimittajan vaatimustenmukaisuusvakuutus

PDF 43.44kB
Ota yhteyttä niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun!