Uponor PEX-putket valmistetaan ristisilloitetusta PE-muovista. Uponor Radi Pipe -putket ja Uponor Combi Pipe -putket ovat lisäksi happidiffuusiosuojattuja ja niitä voidaan käyttää lämmitysjärjestelmissä.

Monikäyttöiset ja turvalliset PEX-putket

Pex-putkilla laatua vuosikymmeniksi

Uponor PEX-putket valmistetaan ristisilloitetusta PE-muovista. Uponor Radi Pipe -putket ja Uponor Combi Pipe -putket ovat lisäksi happidiffuusiosuojattuja ja niitä voidaan käyttää lämmitysjärjestelmissä. Uponor-PEX-putki kestää 70 °C vettä. Putkien hetkellinen lämpötilankesto on 95 °C. Putkella on terminen muisti, joka käytännössä tarkoittaa, että väärin tehty taivutus tai "lommahdus" on helppo oikaista kuumailmapistoolin avulla.

Järjestelmän jakotukit ja liittimet sopivat sekä käyttövesi- että lämmitysverkostossa käytettäviksi.

Suojaputki lisää kosteusturvallisuutta

PEX-putket on asennettava rakenteiden sisään suojaputkessa, ja siksi PEX-putket toimitetaan yleensä suojaputkeen valmiiksi sujutettuina. Suojaputki ohjaa mahdollisen vuodon rakenteista pois.

Uponor evalPEX-putkessa käytetään mustaa suojaputkea. Uponor Aqua Pipe on valkoisessa suojaputkessa, jossa on sininen tai punainen merkkiraita käyttötarkoituksen mukaan. Uponor Combi Pipe -putken suojaputki on valkoinen ja siinä on sekä sininen että punainen raita.

Kaksi mitoitusta

PEX-käyttövesijärjestelmä voidaan toteuttaa pohjoismaisella mitoituksella (NKB), jossa käytettävät putkikoot ovat 15, 18, 22, ja 28 mm. Toinen vaihtoehto on ISO-standardin mukainen mitoitus, jossa putkikoot ovat 16, 20 ja 25 mm.

NKB-mitoituksessa putkien liittäminen tapahtuu niille tyyppihyväksytyillä Q&E- ja Wipex-liittimillä sekä hanakulmien puserrusliittimillä. Liittimien ja jakotukkien materiaali on DR-messinki.

ISO-standardilla toteutetussa järjestelmässä käyttövesijakotukit valmistetaan mittatarkasta ja kestävästä PPSU-muovista. Tarvittavat jakotukit kasataan nopeasti käsin ilman erillisiä työkaluja. Järjestelmässä käytetään Q&E-liitoksia.

PEX-putket käyttöveteen ja radiaattoreihin

  • Aqua Pipe
  • Radi Pipe
  • Combi Pipe
  • Teck-suojaputket
  • Flex-pex-järjestelmän tarvikkeet