Uusi Uponor Aqua PLUS -vuotovahti on käyttäjäystävällinen järjestelmä, joka sulkee automaattisesti veden tulon vesivuodon ilmetessä.

Uponor AQUA PLUS –vuotovahti

Viimeinen silaus käyttövesiremontille tai uusille käyttövesiasennuksille Uponor Aqua PLUS –vuotovahdilla

Käyttövesiputkien laskennallinen käyttöikä on noin 30-40 vuotta. Vanhojen putkien kuntoa on yleensä vaikea tarkistaa, jos putket on asennettu rakenteiden sisään. Käyttövesiremontin toteuttaminen poistaa riskin rakenteiden sisäisistä vuodoista pitkäksi aikaa. Uponor Aqua Plus -vuotovahdilla varmistat, ettei vuotovahinkoja pääse syntymään myöskään muissa riskipaikoissa, kuten tiskialtaan alla tai pyykin- ja astianpesukoneiden liitoksissa.

Uusi Uponor Aqua PLUS -vuotovahti on käyttäjäystävällinen järjestelmä, joka sulkee automaattisesti
veden tulon vesivuodon ilmetessä. Vesijohtoverkostoa tarkkaillaan langattomien antureiden kautta. Jos anturit havaitsevat kosteutta, ne reagoivat välittömästi ja lähettävät signaalin ohjauspaneeliin, joka sulkee automaatiisesti magneettiventtiilit. Järjestelmä voidaan asentaa yhdellä tai kahdella magneettiventtiilillä:

 • Yksi venttiili heti vesimittarin jälkeen
 • Kaksi venttiiliä jakotukeille (kylmälle- ja lämpimälle käyttövedelle omat venttiilit)

Magneettiventtiilit sopivat suoraan PPM-jakotukkeihin. Vesimittarille tai messinkisille jakotukeille venttiilit asennetaan PPM-yhdistäjillä.

Uponor AQUA PLUS –vuotovahdin edut

 • Veden tulo katkeaa automaattisesti, kun anturit havaitsevat kosteutta
 • Venttiilit voidaan helposti sulkea, kun ketään ei ole kotona
 • Voidaan integroida muuhun taloautomaatiojärjestelmään
 • Langattomia antureita voidaan kytkeä rajaton määrä
 • Helppo asennus suoraan PPM-jakotukkeihin (tai muihin kierreliittimiin PPM-yhdistäjillä)
 • Magneettiventtiilit voi avata kytkentärasian kautta, jos ne ovat kiinni esim. sähkökatkon takia

Uusi Uponor Aqua PLUS -vuotovahti on käyttäjäystävällinen järjestelmä, joka sulkee automaattisesti veden tulon vesivuodon ilmetessä.

Järjestelmäkuvaus

 1. Käyttöpaneeli asennetaan tuplarasiaan ulko-oven läheisyyteen (tai muuten helposti käytettävään paikaan)
 2. Kytkentäyksikkö asennetaan venttiilien läheisyyteen. Kytkentäyksikkö yhdistää käyttöpaneelin, venttiilit sekä kytkentäyksikön kosteusanturitiedon. Kytkentäyksikön kautta venttiilit voidaan myös manuaalisesti avata tarpeen vaatiessa.
 3. Langattomat anturit havaitsevat mahdollisen kosteuden ja lähettävät signaalin käyttöpaneelille. Anturit sijoitetaan riskialttiisiin pakkoihin, kuten esim. keittiön altaan ja astianpesukoneen alle. Anturit toimivat kahdella AA-paristolla (pariston vaihto noin viiden vuoden välein)
 4. Magneettiventtiili toimii 12 V jännitteellä, jolloin eliminoidaan riskit sähköiskuista käyttövesijärjestelmässä. Muovisen materiaalin ansiosta magneettiventtiili on kestävä