Saneeraus tulevaisuuden kestävänä valintana

Putkistosaneeraus

Saneeraus tulevaisuuden kestävänä valintana

Vaikka vesi- ja viemärijärjestelmät ovat huomaamattomia, ne ovat elintärkeä osa toimivaa infrastruktuuria. Kaikki on hyvin niin kauan, kun ne toimivat turvallisesti ja varmasti vuodesta toiseen syvällä maan alla. Järjestelmät huomataan vasta kun ongelmia ilmaantuu.

Yhteiskunnan kehittyminen ja kaupungistuminen asettavat jatkuvasti uusia vaatimuksia näille ”näkymättömille” järjestelmille, mikä aiheuttaa merkittävän määrän kunnossapitotyötä. Infraverkostojen kunnon säännöllinen seuranta ja suunnitelmallinen saneeraus ovat toimivan yhdyskuntatekniikan perusta.

Uponor tarjoaa vesi- ja viemärilinjojen saneerausmenetelmiä, joiden avulla korjaustyöt sujuvat ilman pintarakenteiden rikkomista. Kun katuja ja teitä ei tarvitse kaivaa auki, liikenne sujuu korjaustyön aikana normaalisti. Myös asukkaiden vesi- ja viemäriputkiston käyttökatkot lyhenevät. Haluatko lisätietoja tai räätälöidyn ratkaisun putkistosaneeraukseen? Ota yhteyttä sähköpostilla kimmo.sjoman@uponor.com tai puhelimitse 020 129 2194 ja 040 8607030.

VipLiner

Uponorin kehittämä innovatiivinen VipLiner-pätkäsujutus on vaivaton tapa kunnostaa vanhat, vuotavat betoniviemärit. Kaivuutyöt eivät ole tarpeellisia, sillä saneeraus voidaan tehdä kaivosta linjaa auki kaivamatta. Työ sujuu liikennettä haittaamatta, ja viemäri voi olla käytössä koko sujutustyön ajan (ohijuoksutuksia ei tarvita). Talohaarat liitetään sujutettuun putkeen patentoidun haaroituslaitteen avulla ilman kalliita kaivuutöitä.

 • Ei kaivuutöitä ja ohijuoksutuksia: minimaalinen haitta ympäristölle
 • Sileä sisä- ja ulkopinta sekä vahva seinämärakenne
 • Käyttöluokka SN 16 tai SN 8
 • VTT:n testaama tiiviys (SFS 5103)
 • Kestää hyvin pistekuormitusta
     Uponorin kehittämä innovatiivinen VipLiner-pätkäsujutus on vaivaton tapa kunnostaa vanhat, vuotavat betoniviemärit.
Kaivot

Muovikaivo vanhojen betonikaivojen sujuvaan saneeraukseen. Normaalisti saneerauskaivot ovat halkaisijaltaan 400 mm. Kaivon toimituskorkeus on 0,5 m. Kaivon korkeutta voi jatkaa joko hitsaamalla tai kaksoimuhvilla. Saneerauskaivot tunnistaa kokonaan valkoisesta väristä.

Asennukseen sisältyy ankkurointibetonointi, jonka tehtävänä on pitää kaivo paikallaan, katkaista mahdollinen veden virtaus välitilassa ja suojata osia.

 • Materiaalina PE-HD
 • Runko 315–630 mm, teleskooppiputki 315 tai 500 mm
 • Ankkurointibetonointi
 • Muovihattu tai kätevä teleskooppivalurautakansisto
 • Vanhaa kaivoa ei tarvitse poistaa
Muovikaivo vanhojen betonikaivojen sujuvaan saneeraukseen.
Profuse

Vesijohtojen ja paineviemärien saneeraukseen. Profuse-paineputkijärjestelmää käytetään juomaveden, jäteveden, kaasun ja erilaisten prosessiaineiden kuljettamiseen. Juomavedelle käytetään sinistä Profuse-putkea, jätevedelle ruskeaa ja kaasulle keltaista putkea.

Profuse-pitkäsujutuksessa saneerattava putkijohto katkaistaan kohtisuorasti pituusakseliinsa nähden, puhdistetaan epäpuhtauksista ja tarkistetaan kuvaamalla. On tärkeää huomioida, että sujutettavan putken kaikki liitokset on tehty vetoa kestäviksi. Vetoa kestävät putkiliitokset tehdään aina puskuhitsaamalla.

Profuse-paineputkijärjestelmää käytetään juomaveden, jäteveden, kaasun ja erilaisten prosessiaineiden kuljettamiseen.
Weholite

Suurten betoniviemäreiden sekä betoni-ja peltirumpujen saneerauksessa käytetään kerrosrakenteisia Weholite-putkia. Nämä putket sujutetaan työntämällä. Liitoksina käytetään yleensä hitsausta, tai kierreliitosmenetelmää. Valinta riippuu putken koosta ja käyttötarkoituksesta.

Saneeraus voidaan toteuttaa myös isoilla Weholite-moduuleilla, joissa on VipLinerista tuttu lukkomuhvi. Tällöin työtilan tarve on erittäin pieni ja tehtaalla täysin esivalmistetut putket ovat todella nopeita asentaa. Ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiosta Weholite-putkien koko ja jäykkyys voidaan mitoittaa tapauskohtaisesti.

Weholite-pitkäsujutus on yksinkertainen tapa sujuttaa pitkiä linjoja nopeasti.

Putkistosaneerauksen aineistoja

F4B671121ED3437FAEEB8BD11CAC91D7

Saneeraus ja kenttätyöt

Esite Uponorin saneerauspalveluista ammattilaisille

PDF 3.39MB
60D6CAE2862445258AEAE7C4DBE2CC54

20 Putkistosaneeraus

Hinnasto 2021

PDF 159.69kB
Ota yhteyttä niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun!