Riser Port nousuhormi kerrostaloihin

Tehokas ratkaisu talotekniikan reititykseen

Riser Port -talotekniikkahormi

Talotekniikka ketterästi ja kustannustehokkaasti kerrostalotyömaalle

Uponor Riser Port –talotekniikkahormi on muuntojoustava LVIS-reititysjärjestelmä, joka soveltuu sekä uudisrakentamiseen että 1960–90-lukujen tyyppikerrostalojen talotekniikan uusimiseen.

Talotekniikkahormi tekee LVI-järjestelmienreitityksestä ketterää, sillä sen asentamisessa ei nosturia tarvita. Hormin asentaminen voidaan tehdä yhden tai kahden miehen voimin missä tahansa rakennusprosessiin sopivassa vaiheessa esimerkiksi porrashuone, linja tai kerros kerrallaan. Asennusaika nopeutuu päivän per kerros betonielementtihormiin verrattuna.

Hormin on tutkittu säästävän kustannuksia yhteensä 22% materiaaleista ja asennustyöstä, sillä esikasatuissa vakiomittaisissa moduuleissa määräysten mukaiset putkistot, IV-kanavat ja osat ovat valmiiksi eristettyinä.

Tarkan esisuunnittelun ansiosta työmaalla tapahtuva kokoaminen vähenee ja siirrytään paikalla rakentamisesta paikalla asentamiseen. Järjestelmän moduuleista voidaan koota useita eri rakenteita tai kokonainen talotekniikkaseinä. Lyhyet toimitusajat ja ketterä logistiikka mahdollistavat myös, että tuotteet saadaan työmaalle aina ajallaan eikä isoja varastointitiloja tarvita.

Riser Port - talotekniikkahormi säästää tilaa 50-75% perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Tämä näkyy rakennuttajalle suoraan myytävinä asuinneliöinä. Hormin yhtenä isona etuna on lisäksi vuototurvallisuus sekä mahdollisen vuodon nopea havaittavuus. Hormin käyttövesiputkisto on helposti vaihdettavissa, rakenteita rikkomatta, avattavien kansirakenteiden kautta.

Talotekniikkahormin asennus

Esivalmistuksella voidaan hillitä käsistä karkaavia rakennuskustannuksia

Riser Port kustannusvertailu
Vuoden 2018 aikana toteutetussa kustannusvertailussa selvitettiin Riser Port -elementtiratkaisun kokonaiskustannuksia kerrostalorakentamisessa verrattuna paikalla rakennettuun hormiin ja betonielementtihormiin.
Tutustu kustannusvertailun tuloksiin

Katso video Riser Port -hormielementeistä

Työmaalla elementit kiinnitetään rakenteisiin ja toisiinsa, jolloin elementtiryhmistä muodostuu seinä keittiön ja kylpyhuoneen välille.

Seinän sisällä eristetty ja kannakoitu talotekniikka on valmiina kytkettäviksi keittiön ja kylpyhuoneen kalusteisiin. Riser Port -talotekniikkahormit sisältävät hanakulmarasiat ja hormin sisälle esiasennetut PEX-putket joista kytkennät vesikalusteille voidaan toteuttaa huomaamattomasti.

Riser Port -hormielementtien edut

  • Tehdasvalmistus tuo laatua ja kustannustehokkuutta
  • Helpottaa logistiikkaa eikä isoja varastointitiloja tarvita
  • Keveydellä ketteryyttä asentamiseen eikä asennus tahdista työmaatoimintaa
  • Säästää tilaa paikalla rakennettuun hormiin verrattuna
  • Vuototurvallinen ja mahdollisen vuodon nopea havaitseminen
  • Vesieristeen ulkopuolella sijaitseva käyttövesiputkisto helposti vaihdettavissa
Kohteen tarpeista riippuen asiantuntijamme auttavat löytämään optimaalisimman ratkaisun.

Autamme järjestelmän suunnittelussa ilmaiseksi.