Kaivo on tärkeä osa viemäröintijärjestelmää. Uponorilla on vuosikymmenten kokemus muovikaivojen valmistuksesta.

Kaivot

Kestävyyttä, turvallisuutta ja taloudellisuutta kaivojen avulla

Kaivo on tärkeä osa viemäröintijärjestelmää. Suorassa linjassa on kaivoja muutaman kymmenen metrin välein. Myös putkiston suunnanmuutokset ja haaroitukset tehdään useimmiten kaivoissa. Toimivin ja kokonaistaloudellisesti edullisin ratkaisu syntyy rakentamalla koko linja saman valmistajan tuotteilla. 

Uponorilla on vuosikymmenten kokemus muovikaivojen valmistuksesta. Laadukkaat komponentit ja materiaalit sekä jatkuva tuotekehitys ja laadunvarmistus takaavat kaivoillemme vähintään 50 vuoden käyttöiän – jopa haastavissa olosuhteissa. Kestävät ratkaisumme vähentävät merkittävästi huolto- ja korjauskustannuksia tulevaisuudessa.

Uponor-kaivot jaetaan tilaus- ja toimitusmenettelyn perusteella kolmeen pääryhmään: 

  • Kaivopaketit ovat valmiiksi mitoitettuja vakiomallisia kaivoja, jotka on helppo muuntaa työmaalla oikeaan korkeuteen.
  • Moduulikaivot kootaan vakio-osina toimitettavista pohjaosista ja niihin hitsatuista nousuputkista sekä valurautakansistoista. Putkiliittymät ovat pohjaosassa, ja tilaaja määrittelee halutun putkiyhteen Uponorin valikoimista.
  • Tilauskaivot räätälöidään tilaajan tarpeiden mukaisesti ja valmistetaan asennusvalmiiksi tehtaalla kaivokortin mukaisesti. Toimitamme halutut kaivot työmaalle sovitusti.
Kaivopaketit

Kaivopaketit

Valmiit kaivopaketit toimitetaan asennusvalmiina varastosta. Tarvittaessa ylimääräiset liittymät tulpataan, ja lisäyhteitä käyttämällä kaivot muokataan putkilinjaan sopiviksi. Myös kaivojen lyhennys onnistuu helposti työmaalla. Monipuolinen pakettikaivovalikoima käsittää:

  • Jätevesiviemärin tarkastuskaivot ja -putket
  • Sadevesikaivopaketit
  • Salaojakaivot
  • Rännikaivot

Lähes kaikki talorakentamisessa käytettävät kaivot toimitetaan valmiina kaivopaketteina, jotka sisältävät pohjaosan, nousuputken ja teleskooppisen kansiston. Sadevesi- ja salaojakaivoihin on mahdollista saada joko valurauta- tai RST-kansi.

Moduulikaivot

Moduulikaivot

Moduulimitoitetut vakiokaivot koostuvat vakio-osista, joiden korkeus ja liittymien dimensiot ovat valittavissa käyttökohteeseen sopiviksi.

Moduulikaivojen matalan pohjaosan rakenteen ansiosta mahdolliset jälkiliittymät saadaan tarvittaessa tehtyä hyvinkin matalalle. Pohjaosan ja nousuputken liitos hitsataan tehtaalla, jolloin siitä saadaan vesitiivis ja kestävä liitos. Kaikissa moduulisadevesikaivoissa on vakiona vesilukko.

Moduuli- ja tilauskaivojen tilauskäsittelystä sekä tuotannosta vastaa Tuusulan kaivoyksikkö. Toimitusaika sovitaan tilauksen yhteydessä.

Tilauskaivot

Tilauskaivot

Tilauskaivot valmistetaan nimensä mukaisesti tilaustyönä. Jokaisen kaivon tyyppi, koko, korkeus, liittymien koot ja paikat jne. määritetään viemäröintisuunnitelmasta. Erittely tehdään parhaiten kaivotilaus-/tarjouspyyntölomakkeella.

Kaivot valmistetaan hitsaamalla PE-aihioista ja toimitetaan numeroituina työmaalle, asennusvalmiina kukin omaa paikkaansa varten linjassa. Tilauskaivoja voidaan valmistaa myös suurina kokoina (3,4 m asti) tai erittäin korkeina.

Moduuli- ja tilauskaivojen tilauskäsittelystä sekä tuotannosta vastaa Tuusulan kaivoyksikkö. Toimitusaika sovitaan tilauksen yhteydessä.

Uponor Smart Trap -hulevesikaivo

Uponor Smart Trap -hulevesikaivo poistaa tehokkaasti kiintoaineet ja epäpuhtaudet hulevesistä.

Patentoitu ratkaisu epäpuhtauksien ja kiintoaineiden poistoon hulevesistä

Uponor Smart Trap -hulevesikaivo on tehokas, patentoitu ja järkevä ratkaisu kiintoaineen ja epäpuhtauksien poistamiseen hulevesiverkostosta. Kaivossa oleva toimintavarma virtauksenohjauslevy rauhoittaa huleveden virtaamaa ja pidättää siten tehokkaasti kiintoaineet isoon lietepesään. Smart Trap -virtauksenohjauslevy voidaan asentaa myös vanhoihin kaivoihin.

Lue lisää Smart Trapista