Lämmitysremontti

Omakotitalon lämmitys kuntoon

Lämmitysjärjestelmän päivitys tuo monia etuja

 

Oletko huolissasi energian kulutuksesta? Kauhistuttaako sähkön hinnan nousu? Haluatko omalta osaltasi huolehtia luonnosta ja käyttää ympäristöystävällisempää lämmönlähdettä? Pelottaako vesivahinko? Lämmitysremontti on ratkaisu huoliisi! Uponor-komposiittiputkella uuden vesikiertoisen patteriverkoston tekeminen ja vanhan korjaaminen käy nopeasti ja siististi. Myös Uponor-lattialämmitysjärjestelmistä löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin kohteisiin.

Kun lämpö jaetaan huoneisiin vesikiertoisten pattereiden tai lattialämmitysputkien avulla, voidaan valita mikä tahansa lämmönlähde.

Vesikiertoinen patteriverkostoremontti kannattaa tehdä käyttövesiremontin yhteydessä.

Patteriverkoston remontti

Vesipatterien putkiston uusiminen on ajankohtaista viimeistään, kun verkosto on 30 vuotta vanha. Patteriverkostoremontti tehdään usein käyttövesiremontin yhteydessä tai muutama vuosi sen jälkeen. Remontissa käytetään Uponor-komposiittijärjestelmää. Putket asennetaan pintaan, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Remontti kestää vain muutaman päivän ja talossa voi asua koko remontin ajan. Vesivahinkoa ei kannata jäädä odottelemaan vaan vaihdattaa putkistot, minkä jälkeen ne toimivat taas moitteettomasti vuosikymmeniä.

Myös sähköpatterit voidaan vaihtaa kätevästi vesikiertoisiin, kun putkiverkoston tekemiseen käytetään Uponor-komposiittijärjestelmää.

Lue lisää komposiittijärjestelmästä

Langattomalla termostaatilla mm. etäohjausmahdollisuus

Uusi langaton Uponor Smatrix patteritermostaatti kuuluu Uponor Smatrix Wave -tuoteperheeseen ja mahdollistaa nyt patterilämmitystaloissa samat säätömahdollisuudet kuin nykyajan lattialämmitystaloissakin. Esim. etäohjaus Smatrix App -etäkäyttösovelluksella ei enää ole pelkästään lattialämmitystalojen etuoikeus. Uponor Smatrix patteritermostaatti soveltuu useimpiin markkinoilla oleviin patteriventtiileihin.
Uponor Smatrix Wave patteritermostaatti T-162 on tarkoitettu vesikiertoisen patterin lämmönsäätöön

Patteriverkostoremontin edut

  • kesto vain 3-6 päivää
  • talossa voi asua koko remontin ajan
  • lämmönlähteen voi valita vapaasti (esim. kaukolämpö, maalämpö, ilma/vesilämpö, öljy, aurinkoenergia tai niiden yhdistelmä)
  • huoli vesivanhingosta poistuu
  • langaton Uponor Smatrix patteritermostaatti mahdollistaa huonelämpötilan ohjauksen patterista erillään olevalla termostaatilla, yhdestä käyttöpaneelista ja/tai Smatrix App -etäohjaussovelluksella matkapuhelimen kautta.


Muista hyödyntää kotitalousvähennys
Remonttiin sisältyvästä työn osuudesta saat verotuksessa kotitalousvähennyksen. Tarkista kulloinkin voimassaoleva vähennys osoitteesta Vero.fi.

Vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän remontti

Sähkö- tai vesipattereilla varustettu rakennus voidaan muuttaa esim. talon lattiaremontin yhteydessä vesikiertoisella lattialämmityksellä lämpiäväksi. Lattialämmityksen suunnittelussa otetaan huomioon lattian materiaalit, rakenne, eristys ja se, kuinka paljon vanhaa lattiaa on varaa nostaa. Remonttia suunniteltaessa onkin hyvä olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan.
Tutustu eri lattiarakennevaihtoehtoihin
Sähkö- tai vesipattereilla varustettu rakennus voidaan muuttaa esim. talon lattiaremontin yhteydessä vesikiertoisella lattialämmityksellä lämpiäväksi.
Uponor on koonnut huolto- ja päivitystöitä tekevän ammattitaitoisen urakoitsijaverkoston, jonka jäsenet ovat erikoistuneet lattialämmityksen ongelmatilanteiden selvittämiseen, sekä huolto-, säätö-, ja päivitystöiden suorittamiseen.

Lattialämmitysjärjestelmän huolto ja säätöjärjestelmän päivitys

Hyväkin lattialämmitysjärjestelmä vaatii joskus huoltoa ja päivitystä

Kun lämpö ei riitä, voi syynä olla, ettei lattialämmitysjärjestelmää ole säädetty oikein. Säätäminen ja järjestelmän tasapainottaminen on voinut jopa jäädä kokonaan tekemättä. Termostaatti voi olla rikki tai venttiilejä olla jumissa. Järjestelmässä voi olla myös ilmaa, jolloin vesi ei kierrä kunnolla.

Uponor on koonnut huolto- ja päivitystöitä tekevän ammattitaitoisen urakoitsijaverkoston, jonka jäsenet ovat erikoistuneet lattialämmityksen ongelmatilanteiden selvittämiseen, sekä huolto-, säätö- ja päivitystöiden suorittamiseen.

Lue lisää lattialämmityksen huoltoverkostosta

Paikallinen ammattilainen apunasi

Välitämme remonttikartoituspyyntösi paikalliselle tai lähialueellasi toimivalle Uponor KOTI -verkostoon kuuluvalle urakoitsijalle, joka on sinuun yhteydessä sopiaksenne kartoituskäynnistä remontoitavassa kohteessa. Käynti ei sido sinua mihinkään, vaan saat lisää tietoa päätöksenteon tueksi. Käynnin jälkeen saat LVI-urakoitsijalta tarjouksen Uponor KOTI -käyttövesiremontista.
Tutustu Uponor KOTI -kumppaniverkostoon
Uponor KOTI -kumppaniverkosto hoitaa kaikki omakotitalon LVI-remontit!

Uponor KOTI -patteriverkostoremontti

Katso tästä esittelyvideo Uponor KOTI -patteriverkostoremontista.

Lue lisää esitteestä

CD86FBD8F7854A57B50138E3C26527CB

Lämmitysremontti, Uponor KOTI

Kuluttajaesite Uponor KOTI -lämmitysremontista

PDF 3.32MB

Palveluneuvonta auttaa erityisesti yksityisasiakkaita Uponorin tuotteisiin ja palveluihin liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!

Uponor-palveluneuvonta

Palvelemme arkisin klo 8.00-16.00. Puhelun hinta on 8,8 snt/min.