uponor in italia

Jo 100 vuotta mukana suomalaisten arjessa

Uponor Suomessa

Vahva talotekniikan ja yhdyskuntatekniikan osaaja

Uponorin toiminta Suomessa koostuu taloteknisen sekä yhdyskuntateknisten tuotteiden tuotekehityksestä ja valmistuksesta. Asiakkaitamme ovat Infra-alan ja LVI-alan ammattilaiset sekä kumppaneidemme kautta myös kuluttajat. Uponor tekee myös tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden sekä eri viranomaisten ja oppilaitosten kanssa erilaisten koulutus- ja infotilaisuuksien sekä tutkimusten avulla.

Uponorin toiminta Suomessa jakautuu kahteen haaraan, talotekniikkaan ja yhdyskuntatekniikkaan. Uponor Suomi Oy on keskeinen kumppani LVI-talotekniikka-alalla tarjoten kestäviä ja turvallisia ratkaisuja erilaisten rakennusten sisäilmaston ja käyttöveden hallintaan. Uponor Infra Oy on kahden alan johtavan asiantuntijan, KWH Pipen ja Uponorin, muodostama yhteisyritys, jolla on jopa 120 vuoden kokemus tutkimus- ja kehitystyöstä Infra-alalla.

Uponor 100 vuotta mukana ihmisten arjessa

100 vuoden historia

Uponorin tarina alkaa vuodesta 1918, kun Aukusti Asko Avonius perusti puusenpän verstaan Lahteen. Vuosien saatossa liiketoimintaan on kuulunut puutuotteita, valurautatuotteita, kodinkoneita sekä muovituotteita. 1964 Nastolaan avattiin ensimmäinen muovitehdas ja Upo-Muovi aloitti toimintansa.
Lue lisää historiastamme
Työntekijöitä Askon puusepäntehtään edessä.

Uponor on mukana muun muassa seuraavien järjestöjen toiminnassa: