Uutiset

Uponor Decibel -viemärijärjestelmä laajenee muhviosilla

5.6.2017

Uponor Decibel on ääntä vaimentava kiinteistöviemärijärjestelmä. Asennus sujuu nyt entistä jouhevammin, sillä Decibel-valikoima laajenee yleisimmillä muhviosilla sekä uudella, kätevällä lattialäpivientiyhteellä. Valikoiman täydentää valmiiksi betonoitu ja asennusvalmis pohjakulma.

Ääntä vaimentava Uponor Decibel-järjestelmä kattaa viemärikoot ø 50, 75, 110 ja 160 mm. Asennus sujuu jatkossa entistä jouhevammin, sillä Decibel-valikoima laajenee yleisimmillä muhviosilla eli ns. plussayhteillä. Muhviosien ansiosta viemärin vaakahajotusten teko helpottuu ja nopeutuu sekä hukkapätkien määrä työmaalla vähenee. Laajan osavalikoiman täydentää valmiiksi betonoitu ja asennusvalmis Decibel-pohjakulma sekä kytkentäviemärin läpiviennin jälkivalua helpottava lattialäpivientiyhde.

Suunniteltu hiljaiseksi

Viemärin äänitekniikka huomioidaan jo rakennusten suunnittelussa. Korjausrakentaminen tarjoaa hyvän tilaisuuden viemäröinnin äänitekniikan nykyaikaistamiseen. Uponor Decibel on erittäin hiljainen ja asennusystävällinen sekä toimivuudeltaan erinomainen kiinteistöviemärijärjestelmä rakennuksen jätevesien viemäröintiin. Desibel-järjestelmä on suunniteltu etenkin ääniteknisesti vaativiin kohteisiin kuten kerrostaloihin, hotelleihin, sairaaloihin sekä toimistorakennuksiin.

Vaivaton ja nopea asennus

Uponor Decibel on kevyt ja vaivaton työstää. Perinteiseen valurautaviemäriin verrattuna asennusaikaa voi säästyä jopa puolet. Putken katkaisu voidaan tehdä sahalla tai putkileikkurilla ja muhviliitokset tekevät asennuksesta sujuvaa ahtaissakin tiloissa. Asentamisessa ei tarvita tulitöitä, joten asennus on paloturvallista. Työtä nopeuttaa myös asennusvalmis Decibel-pohjakulma. Decibel-pohjakulman asentaa parissa tunnissa, kun paikalla tekemällä pohjakulma vie muutaman päivän.

Suunnittelun ja asennuksen tueksi Uponor on laatinut kattavan Decibel-käsikirjan. Tutustu käsikirjaan ja piirustusesimerkkeihin tämän linkin alaosasta.

Lisätiedot:
Uponor Infra Oy
Tuoteryhmäpäällikkö Jaana Honkonen
Puh. 020 129 2141
jaana.honkonen@uponor.com