Phyn Plus - älykäs vedenvalvontayksikkö

Uutiset

Älykäs vedenvalvontayksikkö Phyn Plus torjuu vesihukkaa ja suojaa koteja vesivahingoilta

Uponor, maailman johtava asuin- ja liiketilojen käyttövesi- ja sisäilmastojärjestelmien toimittaja, tuo Suomen ja muille Euroopan markkinoille älykkään Phyn Plus -vedenvalvontayksikön.

Uponorin ja sen yhteisyrityksen Phynin tavoite on auttaa kuluttajia vähentämään vedenkulutustaan, suojaamaan kotejaan vesivahingoilta ja säästämään kustannuksissa sekä vaikuttamaan globaaliin vesipulaan. Maailman terveysjärjestö WHO ennustaa, että vuoteen 2025 mennessä puolet maailman väestöstä asuu veden puutteesta kärsivillä alueilla. Euroopan komission arvion mukaan 20–40 prosenttia Euroopan käyttökelpoisesta vedestä menee hukkaan vuotojen, tarpeettoman kastelun, vuotavien hanojen ja vettä säästävien teknologioiden puutteen vuoksi. Uponor osallistuu veden hukkakulutuksen vähentämiseen tuomalla Euroopan markkinoille Phyn Plus -vedenvalvontayksikön.

Phyn Plus on ensimmäinen tuote Euroopan markkinoilla, jossa on edistyksellinen valvontaominaisuuds, joka perustuu vedenpaineen havainnointiin. Tämän ansiosta käyttäjä voi valvoa koko putkistoa yhdestä paikasta. Phyn Plus havaitsee vuodot kaikkialla kodissa ja sulkee vedenjakelun tarvittaessa automaattisesti kalliiden vahinkojen estämiseksi. Phyn Plusissa on ainutlaatuinen ominaisuus, jonka avulla laite antaa yksityiskohtaista tietoa vedenkulutuksesta kodin omistajalle. Laitteeseen liittyvän Phyn -applikaation avulla voi tarkastella esimerkiksi kylpyammeen, vessanpöntön ja suihkun kulutusmääriä ja pienentää kulutusta.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota Phyn Plus -vedenvalvontayksikön eurooppalaisille kotitalouksille asiantuntevan ja osaavan Uponor KOTI -verkostomme kautta”, kertoo Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski. ”Lanseeraus Yhdysvaltain markkinoilla on ollut menestys, ja Phyn Plus on herättänyt suurta kiinnostusta kuluttajissa. On hienoa olla edelläkävijä käyttövesijärjestelmien digitalisaatiossa Euroopassa."

Menestyksekkään Pohjois-Amerikan lanseerauksen jälkeen älykäs kotien vedenvalvontayksikkö tulee nyt kuluttajien saataville Suomessa, Espanjassa, Ranskassa ja Ruotsissa. Myöhemmin vuoden 2019 aikana Phyn Plus tulee markkinoille myös muualla Euroopassa.

Phyn Plusin teknologia on tulosta lähes vuosikymmenen mittaisesta tutkimus- ja kehitystyöstä. Phyn on Uponorin ja älykotien teknologiajohtaja Belkin Internationalin muodostama yhteisyritys. Uponor tuo Phyn Plus -vedenvalvontayksikön yksinoikeudella Euroopan markkinoille ja käyttämällä Uponorin luotettavaa kumppaniverkostoa kuluttajat voivat luottaa asennustyön korkeaan laatuun.

Phyn Plus mahdollistaa myös Amazon Alexa virtuaaliavustajan käytön. Sen avulla kodinomistajat voivat tarkastella vedenkulutustaan ja jopa käynnistää tai sulkea vedentulon ääniohjauksella Phyn Plus -sulkuventtiilin avulla.

”Kotien älyratkaisujen suosio kasvaa räjähdysmäisesti Euroopassa, ja mielestämme vuosi 2019 n täydellinen ajankohta tuoda Phyn Plus vedenvalvontayksikkö Euroopan markkinoille ja auttaa kuluttajia ottamaan seuraava askel kohti aidosti älykkäitä koteja”, sanoo Phynin toimitusjohtaja Ryan Kim. ”Euroopan vesihukka on lähestymässä kriittistä tasoa, mutta ongelmaan ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Suojaamalla kotejaan vuotovahingoilta Phyn Plusin avulla sen käyttäjät voivat osaltaan olla ratkaisemassa maailmanlaajuisen vesipulan tuomia haasteita”, hän jatkaa.

Lisätietoja ja rekisteröitymislomake löytyvät osoitteesta www.phyn.fi 

Lisätiedot:
Uponor Suomi Oy, Marko Haljoki, tuotepäällikkö, puh. 020 129 2296
Uponor Oyj, Susanna Inkinen, viestintä- ja yritysvastuujohtaja, puh. 020 129 2081

 

Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 4 100 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2018 Uponorin liikevaihto oli lähes 1,2 miljardia euroa. Uponor Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.uponor.fi