Uutiset

Uponor on tuonut markkinoille Profuse RC -paineputkijärjestelmän

29.3.2017 

Entistäkin laadukkaampi ja kestävämpi

Olemme parantaneet Uponor Profuse -paineputken ominaisuuksia entisestään ja tuoneet markkinoille uuden sukupolven Uponor Profuse RC -paineputket. Uusi tuote on korvannut vanhan järjestelmän, joka jäi kokonaisuudessaan pois valikoimista. Saatavilla ovat putkihalkaisijat 63 – 400 mm. Tuotteita toimitetaan salkoina, kieppeinä ja keloilla.

Profuse RC putkessa suojakuorena käytetty polypropeeni on pintakovempi ja sitkeämpi materiaali kuin polyeteeni ja siksi erinomainen suoja polyeteeniselle virtausputkelle kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Polypropeeninen suojakuori saadaan valmistuksen aikana todella tiiviisti virtausputken pintaan niin, että hitsaantumista suojakuoren ja virtausputken välillä ei kuitenkaan tapahdu. Tämän takia hankaavassa rasituksessa suojakuori ei vie mukanaan virtausputken pintaa.

Profuse RC -tuotteessa virtausputken raaka-aine on PE100 RC, joka kestää tavalliseen PE100 raaka-aineeseen verrattuna paremmin pistekuorman aiheuttamaa rasitusta murtumatta. Uusi ratkaisu tuo asiakkaalle lisää turvallisuutta ja varmuutta varsinkin vaihtoehtoisilla menetelmillä suoritettaviin asennuksiin, kuten suuntaporaus ja pitkäsujutus. Asiakkaiden arvostama tuote vastaa siis entistäkin paremmin markkinoiden vaatimuksiin.

Tämä turvan ja varmuuden lisääminen on vaikuttanut tuotantokustannuksiin niin, että uusi Profuse RC on noin 10% kalliimpi kuin markkinoilta poistunut Profuse-putki.

Lisätietoja:
Uponor Infra Oy
Seppo Rautiainen
Myyntijohtaja, Infraratkaisut
puh. 040-8607043