uponor pipes

Uutiset

Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuu 2017: Uponor kasvoi hienokseltaan Euroopassa; Yhdysvalloissa lyhytkestoinen tuotanto-ongelma haittasi liiketoimintaa

25.7.2017

Uponorin liikevaihto kasvoi vuoden 2017 toisella neljänneksellä 3,0 % ja oli 308,4 milj. euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto laski 22,6 % ja oli 23,8 milj. euroa.

“Vaikka kysyntä markkinoilla on pääsääntöisesti pysynyt vilkkaana, toisen neljänneksen tuloksemme ei ollut tavoitteidemme mukainen eri syistä johtuen. Saimme kuitenkin menestyksekkäästi päätökseen Euroopan muutosohjelmat, joiden ansiosta meillä on nyt vahva pohja kannattavuuden parantamiseen samalla, kun jatkamme kumppanuuksien rakentamista tärkeimpien asiakkaidemme kanssa”, sanoo Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski.

Hän kommentoi muiden segmenttien kehitystä näin:

”Onnistuimme vakauttamaan Talotekniikka – Euroopan liiketoimintaa vuoden toisella neljänneksellä ja olemme hyvissä asemissa hyötyäksemme kysynnän vahvasta luontaisesta kasvusta, kun talous edelleen elpyy Euroopan avainmarkkinoilla. On ollut ilo nähdä, että asiakkaiden kiinnostus uusia tuotteitamme, kuten esimerkiksi hygieniaratkaisuja ja esivalmistettuja tuotteita kohtaan, on kasvanut.”

”Talotekniikka – Pohjois-Amerikka teki keväällä uuden ennätyksen, kun se saavutti paikallisessa valuutassa mitattuna 25 perättäisen vuosineljänneksen sarjan, jolloin liikevaihto ylitti edellisvuoden vastaavan jakson liikevaihdon. Huolimatta kapasiteettipulasta ja huhtikuussa ilmenneestä lyhyestä tuotanto-ongelmasta segmentin liikevaihto pysyi toisella vuosineljänneksellä lähes edellisvuoden tasolla. Olemme laajentaneet Apple Valleyn tuotantoa jo 10 kertaa, ja tämän lisäksi julkistimme vastikään uuden tuotantolaitoksen ja kiinteistön hankinnan Apple Valleyn läheltä. Uusi toimipaikka ei ole kaukana nykyisestä sijainnistamme, ja se auttaa meitä varmistamaan tuotantomme lisäämisen, jotta voimme vastata edelleen kasvavaan kysyntään vuonna 2019 ja siitä eteenpäin.”

”Uponor Infrassa olemme onnistuneesti saaneet vietyä läpi useita tehostamis- ja muutosohjelmia, joiden tavoitteet segmentti on saavuttanut hyvin. Nyt toisella neljänneksellä raportoimme positiivisen vertailukelpoisen liikevoittotuloksen, johon meitä auttoi liiketoiminnan vahva kasvu.”

Koko puolivuosikatsaus on saatavilla yhtiön sijoittaja-verkkosivuilla.