Uponor Thermatop M - Huomaamaton lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä kattoon

Moniulotteiset muodot mahdollistava jäähdytys- ja lämmitysratkaisu kattoon Uponorilta

Uponor Thermatop M on kattoon asennettava, vesikiertoinen jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä, jonka toiminta perustuu säteilylämmönsiirtoon. Järjestelmä mahdollistaa arkkitehtonisesti erityisten rakenteiden ja monipuolisten muotojen toteutuksen. Alakattoon asennettava jäähdytys ja lämmitys voidaan toteuttaa huomaamattomasti ja vedottomasti kipsilevyrakenteiden taakse. Valaistus-, äänentoisto- ja sprinkleriratkaisut ovat integroitavissa kattorakenteeseen samoin kuin muu mahdollinen talotekniikka.

Tuo suunnittelijalle vapaammat kädet

Arkkitehdeille ja suunnittelijoille Uponor Thermatop M antaa vapaammat kädet luoda yksilöllisiä ja joustavia ratkaisuja.
”Keskusteluissa arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa olemme ymmärtäneet, että lämmitys- ja viilennysratkaisun on hyvä olla ulkonäön osalta huomaamaton ja arkkitehtonisesti monipuolinen. Thermatop M mahdollistaa myös kaarevien pintojen tekemisen ja antaa siten enemmän mahdollisuuksia suunnittelijoille. Ennen lämmitysjärjestelmän tekniset mitat määrittivät, miltä katto näyttää valmiina. Nyt Thermatop M:n myötä lämmitysjärjestelmä mukautuu suunnitelmaan ja katosta tulee yhtenäinen”, Uponorin hankekehityspäällikkö Jouni Laurikainen listaa järjestelmän etuja.

Uponor Thermatop M -järjestelmän avulla säteilykatto saadaan rakennettua huomaamattomaksi ja se soveltuu moniin erilaisiin kohteisiin, joissa halutaan talotekniikka mahdollisimman piiloon alakattorakenteeseen.

Uponor Thermatop M - Huomaamaton lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä kattoon

Vedotonta ja äänetöntä lämpöä ja viilennystä myös matalaenergiarakentamiseen

Järjestelmä soveltuu matalaenergiarakentamiseen, sillä se toimii yhteen uusiutuvien energialähteiden kanssa. Myös valmistusprosessissa energia-asia on huomioitu, sillä lämmönsiirtokykyä saatiin parannettua muokkaamalla putkipiiriä ovaaliksi. Kun kipsilevy on kosketuksessa putken kanssa se mahdollistaa hyvän lämmönsiirron putkesta kattopintaan. Thermatop M on asennettavissa ilman työkaluja alakattorankaan.

”Thermatop M on vedoton ja ennen kaikkea äänetön ratkaisu lämmitykseen ja viilennykseen. Myös akustiset ominaisuudet ovat erinomaiset kipsilevyn ansiosta. Järjestelmällä saavutetaan kaikin puolin miellyttävä sisäilmasto”, Laurikainen korostaa.

Tutustu Uponorin kattosäteilyjärjestelmään.

Lisätietoja:
Uponor Suomi Oy
Jouni Laurikainen, hankekehityspäällikkö
Puh. 020 129 2798
jouni.laurikainen@uponor.com