Uutiset

Vertailukelpoinen liikevoitto parani Euroopassa muutosohjelmien vauhdittamana vuonna 2016

13.2.2017 

Uponor Q4/2016 ja koko vuoden 2016 tulos

Uponor saavutti 1 099,4 miljoonan euron liikevaihdon, kasvua 4,6 %. Orgaaninen kasvu oli 2.0 %. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 90,7 miljoona euroa, kasvua 19,7 %.

”Talotekniikka – Euroopan muutosohjelma eteni hyvin. Segmentin aikaisempaa vahvempi ja virtaviivaisempi hallintorakenne sekä tehokas tuotantoverkosto mahdollistavat Uponorille vankan jalansijan Euroopan elpyvillä rakennusmarkkinoilla”, sanoo Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski.

Hän kommentoi muiden segmenttien kehitystä sekä tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa näin: ”Talotekniikka - Pohjois-Amerikan tulos säilyi hyvänä, vaikka segmentin liikevoitto ei kasvanutkaan vahvaan edelliskauteen verrattuna. Pohjois-Amerikan näkymät ovat edelleen hyvät.”

”Uponor Infran vertailukelpoisen kannattavuuden hyvä kehitys vuonna 2016 osoittaa, että muutosohjelma ja aiemmat tehostamistoimet tuottavat tulosta. Seuraavaksi keskitytään markkinoimaan Uponorin lisäarvoa tuottavia järjestelmiä ja luomaan liikevaihdon kasvua.”

”Uudistuminen ja innovaatiot ovat olleet Uponorin tärkein voimavara koko sen lähes satavuotisen historian ajan. Vuonna 2016 investoinnit tutkimukseen ja kehitykseen ylittivät ensimmäistä kertaa 20 miljoonaa euroa. Kasvua aiheuttivat muun muassa käyttövesiliiketoiminnan digitaalihankkeet, joista esimerkkeinä äskettäin perustettu yhteisyritys Phyn, joka kehittää älykkäitä käyttövesiratkaisuja, tai Uponorin tytäryhtiö UWater, joka luo teknologiaa vedenlaadun reaaliaikaiseen mittaamiseen. Järjestelmien koetestaaminen sujuu suunnitelmien mukaisesti.”

Koko vuoden tulos on saatavilla yhtiön sijoittaja-verkkosivuilla.