Uutiset

Uponor investoi tuotantolaitoksen hankintaan Yhdysvalloissa

21.7.2017

Uponorin Talotekniikka – Pohjois-Amerikka –segmenttiin kuuluva Uponor North America on allekirjoittanut sopimuksen tehdasrakennuksen ja kiinteistön ostamisesta Hutchinsonissa Minnesotan osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Investoinnin avulla Uponor voi lisätä PEX-putkivalmistuksen tehdaspinta-alaa 22 000 neliömetrillä ja vastata näin kysynnän odotettuun kasvuun niin julkis- ja liikerakentamisessa kuin asuinrakentamisessa. Viimeisten 26 vuoden aikana Uponor on laajentanut nykyisiä tilojaan Apple Valleyssä Minnesotan osavaltiossa kymmenen kertaa, mukaan lukien 4. toukokuuta 2017 tiedotettu laajennus, eikä kiinteistö tarjoa enää lisätilaa kasvulle.

“Talotekniikka-Pohjois-Amerikka –segmentin päättyneen ensimmäisen puolen vuoden liikevaihdon kehitys on ollut odotettua heikompaa, johtuen osittain siitä että emme ole pystyneet vastaamaan kysyntään. Jos saamme kaikki tarvittavat hyväksynnät ajoissa, uudet tilat Hutchinsonissa mahdollistavat tuotannon kasvattamisen niin, että voimme vastata edelleen vahvana jatkuvaan kysynnän kasvuun vuonna 2019”, toteaa Uponor Oyj:n toimitusjohtaja Jyri Luomakoski.

Hutchinson, johon usein viitataan ”Minnesotan tehdaskaupunkina”, sijaitsee Apple Valleystä noin 100 km länteen. Sijainti on otollinen, koska siellä on paljon kokeneita teollisuustyöntekijöitä ja koska se on lähellä Uponorin nykyisiä tiloja, mikä mahdollistaa yhteisten tukitoimintojen hyödyntämisen.

Kaupan arvo on 5,6 miljoonaa euroa (6,3 miljoonaa dollaria), ja sen odotetaan toteutuvan elokuun 2017 loppuun mennessä.

Lue pörssitiedote