Radon-symbol

Uutiset

Parempia elinympäristöjä – Uponorin tarina esitetään MTV3-kanavalla

100-vuotias Uponor ansaitsee elokuvan. Parempia elinympäristöjä – Uponorin tarina esitetään MTV3-kanavalla sunnuntaina 17. joulukuuta klo 15.00.

Juuri juhlavuotemme kynnyksellä ilmestyvä dokumentti näyttää, miten ison muodonmuutoksen yhtiö on sadan vuoden aikana käynyt läpi: huonekalujen jälkeen valmistettiin valurautaa, kodinkoneita, kangastakin, kunnes mukaan tulivat putket ja kestävän kehityksen tukeminen. Elokuva on juuri valmistunut ja se saakin TV-ensi-iltansa vielä Suomi 100 -juhlavuonna.

Elokuvassa nähdään, kuinka yhtiö on muuttumassa viihtyvyyteen ja terveellisyyteen liittyvien ratkaisujen tuottajaksi. Sekin tulee hyvin esille, kuinka kallisarvoinen raaka-aine vesi on.

Uponorin viestintäjohtaja Tarmo Anttila kertoo, että dokumentin tekoon päädyttiin paitsi juhlavuoden kunniaksi, myös pitkään Uponorissa vaikuttaneiden ihmisten vuoksi. Yhtiössä tapahtui paljon 1960- ja 70-luvuilla, ja noiden aikojen muisteluista haluttiin elävät tallenteet. ”Ikävää tässä oli, ettemme saaneet mahdutettua kaikkia haluamiamme ihmisiä mukaan, heitä on niin paljon. Kokonaisuutena filmi on kuitenkin onnistunut”, Tarmo kehuu.

Uponor juhlistaa 100-vuotista taivaltaan vuonna 2018

Uponorin tarina alkaa vuonna 1918, jolloin Aukusti Asko-Avonius perusti puusepänverstaan Lahteen. Verstas kasvoi nopeasti Pohjoismaiden suurimmaksi huonekaluvalmistajaksi. 1960-luvulla yritys laajensi toimintaansa muoviteollisuuteen tuomalla ensimmäiset muoviputkensa markkinoille.

Tänään Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan.

Parempia elinympäristöjä – Uponorin tarina esitetään MTV3-kanavalla sunnuntaina 17.12. kello 15.00