Uutiset

Suurten polyeteeniputkien valmistus- ja myyntilisenssi myönnetty Ranskaan

30.1.2017 

Uponor Infra Oy ja Saint Saensissa Ranskassa toimiva TUBAO S.A.S. ovat julkistaneet lisenssisopimuksen, jolla Uponor antaa TUBAOlle yksinoikeuden Weholite®-putkien valmistukseen ja myyntiin Ranskassa. Uponor Infran (aiemmin KWH Pipe) 1980-luvulla kehittämä Weholite® -tuotesarja koostuu polyeteeniputkista (HDPE), liitososista ja tehdasvalmisteisista kokonaisuuksista.

Rakenneseinämäisiä Weholite®-polyeteeniputkia on saatavilla useassa koossa, sisähalkaisijaltaan jopa 3 500 mm:n kokoon asti. TUBAO aikoo aluksi keskittyä putkiin, joiden sisähalkaisija on enintään 3 000 mm. Weholite®-putkia käytetään laajalti ympäri maailmaa matalapaineisissa/painovoimaisissa putkistoissa juomaveden, hulevesien, jäteveden ja useiden muiden nesteiden kuljettamiseen. Tehdasvalmisteiset Weholite®-kokonaisuudet on suunniteltu erityistarkoituksiin, kuten huoltokaivoihin, viivytyssäiliöihin ja jopa kotitalouksien jätevedenkäsittely-yksiköihin maaseudulla.

Weholite®-putken sileän pinnan ansiosta virtausnopeus on suurempi kuin teräs-, valurauta- tai betoniputkessa. Erittäin suuren halkaisijansa ansiosta Weholite®-putkea voidaan myös käyttää umpinaisena kanavana nesteiden kuljettamiseen. Ekstruusiomenetelmällä valmistettu kevyt polyeteeniputki voidaan toimittaa eripituisina kuljetustavasta riippuen, minkä ansiosta asentaminen on helppoa ja nopeaa. Korroosionkestävyys takaa pitkän käyttöiän. Kustannustehokkuus on Weholite®-tuotesarjan keskeinen ominaisuus. Weholite®-putken liittämisessä käytetään yleensä ekstruusiohitsausta, jotta saumat täyttävät tiukat tiiviysvaatimukset.

Uponor Infran Weholite®-putken lisenssivalmistajilla on tuotantoa yhdeksässä maassa Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

TUBAO S.A.S on ranskalainen yritys, joka on jo 60 vuoden ajan valmistanut mm. korrugoiduista teräsputkista ja säiliöistä koostuvia sadevesijärjestelmiä. TUBAO on yksi alan johtavista toimijoista Ranskassa ja sen lähialueilla. TUBAO valmistaa Weholite®-putkia uudessa tehtaassa Ranskan Normandiassa.